Tahran, Suriye'ye Desteğini Yineledi - Son Dakika
Güncel

Tahran, Suriye'ye Desteğini Yineledi

Tahran, Suriye\'ye Desteğini Yineledi

Suriye Başbakan Yardımcısı Ömer Galavanci başkanlığında kalabalık bir heyet temaslarda bulunmak üzere Tahran'a geldi.

26.07.2012 16:30

Suriye Başbakan Yardımcısı Ömer Galavanci başkanlığında kalabalık bir heyet temaslarda bulunmak üzere Tahran'a geldi. Tahran, Galavanci'yi üst düzeyde ağırlarken, Şam'a verdikleri desteği yineledi.

Ömer Galavanci'nin, ağırlıklı olarak, ekonomik olarak zor günler geçiren Suriye için İran'la işbirliğini arttırmak ve ekonomik destek almak amacıyla Tahran'da bulunduğu belirtiliyor.

Galavanci, Tahran'daki temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ile bir araya geldi. Görüşmede, Rahimi, 'İran'ın Suriye'ye yönelik tutumunun değişmeyeceğini ve her zaman Suriyeli kardeşlerinin yanında olacağını' ifade etti.

Ömer Galavanci, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile de görüşmelerde bunlundu. Buluşmada, Salihi, İran'ın Suriye'ye kapsamlı desteğinin devam edeceğini söyledi ve Suriye'nin ulusal birlikle mevcut durumu geride bırakacağını inandığını dile getirdi.

Galavanci'yi; petrol, elektrik, sağlık, su ve konut bakanlarının da aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet eşlik ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tahran, Suriye'ye Desteğini Yineledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement