Tahliyesine Kabul - Son Dakika
Güncel

Tahliyesine Kabul

Tahliyesine Kabul

Tutuklanan Abdullah Demirbaş'ın, hastalığı gerekçe gösterilerek yapılan tahliye başvurusunu kabul etti.

14.05.2010 22:29  Güncelleme: 02:33

Diyarbakır 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi, terör örgütü PKK'ın gizli sivil örgütlenmesi KCK/TM yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında tutuklanan BDP'i Diyarbakır merkez Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın, hastalığı gerekçe gösterilerek yapılan tahliye başvurusunu kabul etti.

Belediye Başkanı Demirbaş'ın avukatları Mehmet Emin Aktar, Sertaç Eke ve Keziban Yılmaz, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından hazırlanan Demirbaş'ın sağlık durumuna ilişkin raporu, nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunarak, tahliye talebinde bulundu. Diyarbakır 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi, bu talebi değerlendirerek, Demirbaş'ın tedavisinin yapılması için tahliyesini kararlaştırdı.

Sur Belediye Başkanı Demirbaş'ın Avukatı Mehmet Emin Aktar, tutuklu müvekkilinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirterek, bu nedenle tedavisinin cezaevi koşullarında yapılmayacağına ilişkin Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından hazırlanan rapor tamamlandıktan sonra bunu mahkemeye sunduk. Talebimiz kabul edildi." dedi.

Demirbaş, 25 Aralık 2009'da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK'nın gizli sivil örgütlenmesi KCK'ya yönelik yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınmış, ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Demirbaş'ın tahliye edileceği haberleri üzerine yakınları ve çok sayıda BDP'li cezaevi önünde birikmeye başladı.

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK/TM'ye karşı yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık 5 aydır tutuklu bulunan Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Diyarbakır D Tipi Cezaevin'den çıkışında çiçeklerle karşılandı. Babası, eşi, partili arkadaşları ve Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, tarafından cezaevi çıkışında karşılanan Demirbaş, kendisini karşılamaya gelenlere tek tek sarılarak hasret giderdi. Demirbaş, kendisini karşılamaya gelenler tarafından verilen çiçeği, sağlık problemi ile yakından ilgilendiğini söylediği basın mensuplarına verdi. Cezaevi çıkışında kısa bir açıklama yapan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, "Umarım bu ülkeye demokrasi gelir ve cezaevinde bulunan bütün arkadaşlarımız kapıda bu şekilde karşılanır. Bir yüreğim dışarıda ama bir yüreğim içerde kaldı. Umarım tüm arkadaşlarım serbest bırakılır" dedi. Demirbaş yaptığı açıklamanın ardından kendisine karşılamaya gelen eşiyle birlikte evine gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tahliyesine Kabul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement