Tahliye Olan Kck'lılardan Açıklama - Son Dakika
Güncel

Tahliye Olan Kck'lılardan Açıklama

Tahliye Olan Kck\'lılardan Açıklama

Dün Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından uzun tutukluk süreleri dikkate alınarak tahliye edilen KCK ana davasında yargılanan 27 kişi, bugün Barış ve Demokrasi (BDP) İl Başkanlığında bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

02.07.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından uzun tutukluk süreleri dikkate alınarak tahliye edilen KCK ana davasında yargılanan 27 kişi, bugün Barış ve Demokrasi (BDP) İl Başkanlığında bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. KCK'lılar adına konuşan Batman Belediyesi eski Başkanı Necdet Atalay, çok kıymetli bir sürecin yaşandığın ifade ederek, bu sürecin tarafı olduklarını dile getirdi.

KCK ana davasında yargılanan 27 kişi dün Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne avukatlarının yaptığı başvuru üzerine uzun tutukluk süreleri dikkate alınarak serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar bugün BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'na toplanarak, değerlendirmelerde bulundu. BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve çok sayıda kişinin katılımıyla yapılan toplantıda KCK'lılar adına açıklamayı Batman eski Belediye Başkanı Necdet Atalay yaptı. KCK ana davasında 6 kişinin tutukluluk hallerinin devam ettiğini belirten Atalay, "KCK ana davasında bizlerin tahliyesiyle bu süreç tamamlandı, tutuklu kimse kalmadı diye düşünüyor olabilirsiniz. Ama hatırlatmak isterim ki, sadece KCK ana davasında 6 arkadaşımızın tutuklulukları sürüyor. Çeşitli sudan bahanelerle zindanlarda tutulmaya devam etmekteler" dedi.

"BİZ BU SÜRECİN TARAFIYIZ"

Atalay, açıklamasında çözüm sürecine de değinerek, çok kıymetli bir sürecin yaşandığını, bu sürecin tarafı oldukların söyledi. Bu süreçte çok sıkıntıların yaşandığına vurgu yapan Atalay, "Bu sürecin ilerletilmesi, Kürt siyasal hareketin Öcalan'ın gösterdiği hassasiyeti, ciddiyeti, sorumluğu hükümet ve devlet tarafından da aynı ölçü ve değerde sorumluluğu göstermesi gerek. Umut ediyoruz ki, çok beklemeden, çok daha fazla hasret çekmeden Öcalan'a kavuşacağız. Biz bu sürecin tarafıyız, unsurlarıyız. Kürt halkı, Kürt siyasetinin bütün mensupları bu sürecin unsurlarıdır. Rolleri sadece destek olmak değil, inşa etmektir. Biz de bundan sonrasına ilişkin, bütün yoldaşlarımızla beraber, bu süreci daha da büyütmeye, inşa etmeye çalışacağız. Ortadoğu ölçeğinde de çok ciddi bir savaş var. Bu Ramazan ayı vesilesiyle başta Ortadoğu olmak üzere bütün dünyaya barışın gelmesini, mübarek Ramazan ayının barışa, kardeşliğe, özgürlüğe temenni ediyorum" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tahliye Olan Kck'lılardan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement