Tadiç: AB Kararı Sırbistan İçin Tarihi Önem Taşımaktadır - Son Dakika
Güncel

Tadiç: AB Kararı Sırbistan İçin Tarihi Önem Taşımaktadır

Tadiç: AB Kararı Sırbistan İçin Tarihi Önem Taşımaktadır

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, 'Sırbistan'a AB adaylık statüsü verilmesi Sırbistan için tarihi önem taşımaktadır' dedi.

02.03.2012 18:09

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, 'Sırbistan'a AB adaylık statüsü verilmesi Sırbistan için tarihi önem taşımaktadır' dedi.

Brüksel'de iki süren AB Konseyi'nin toplantısında dün gece geç saatlerde Sırbistan'a AB adaylık statüsünün verilmesi oy birliğiyle onayladı. A.B konseyi başkanı Herman Van Rompey, alınan karadan sonra hemen Sırbistan Başkanı Boris Tadiç ile bir araya gelerek, AB'nin kararını bildirdi.

Sabah saatlerinde AB merkezinde düzenlenen basın toplantısında hazır bulunan AB konseyi Başkanı Van Rompey resmi olarak Sırbistan'a AB adaylık statüsünün verildiğini açıkladı. Van Rompey, Sırbistan'a AB adaylık statüsünün verilmesinin yalnız Sırbistan için değil Balkanlar içinde büyük önem taşıdığını vurgulayarak, 'Sırbistan'ın Balkanlarda en öneli ve en güçlü olması nedeniyle Sırbistan'a AB adaylık statüsünü verdik ve bununla Sırbistan'ın daha da ilerlemesi için önünü açtık' dedi. Rompey, Sırbistan'ın Kosova ile bazı önemli konularda anlaşmakla bunu hak ettiğini belirtti .

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, 'Sırbistan'a AB adaylık statüsü verilmesi Sırbistan için tarihi önem taşımaktadır' dedi. Tadiç, tam adaylığa ulaşmak için AB'nin tüm kriterlerine yerine getirmek için yalınız Sırbistan hükümeti değil tüm Sırbistan vatandaşlarının çaba harcayacağını belirti.

Tadiç, bundan böyle Priştine ile diyalogu sürdüreceklerini

ve bu görüşmelerden gerek Priştine gerekse Belgrad için olumlu sonuçların sağlanacağını söyledi.

Sabah saatlerinde Sırbistan'a AB adaylık statüsü verildiği haberi açıklandıktan sonra Sırbistan'da bayram havası esmeye başladı .

Kutlamalara başlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tadiç: AB Kararı Sırbistan İçin Tarihi Önem Taşımaktadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement