Tacettin Bayır: "Mahir Evladımızın Yaptığının Suç Olması İçin Haraket Olması Lazım, Böyle Bir Hakaret Yok. Bu Genç Kuşağa Gözdağı Vermektir" - Son Dakika
Güncel

Tacettin Bayır: "Mahir Evladımızın Yaptığının Suç Olması İçin Haraket Olması Lazım, Böyle Bir Hakaret Yok. Bu Genç Kuşağa Gözdağı Vermektir"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” yazılı etiketler tasarlayıp sosyal medya hesaplarından paylaşan Mahir Akkoyun’un gözaltına alınmasıyla ilgili “Mahir evladımızın yaptığının suç olması için hakaret olması lazım böyle bir hakaret yok. Bu özgür düşüncenin ifadesidir. Bunun arkasında bir şey aramanın anlamı yok. Ama anlayış tek adam rejimi anlayışı olduğu için; karşında söylenenlerin hepsi, farklı düşünenlerin hepsi bu ülkede terörist olduğu için ne yazık ki aba altından sopa gösterip buradan hâkim ve savcılara da mesaj veriyor” dedi.

07.04.2023 15:22  Güncelleme: 15:28

KERİM UĞUR

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" yazılı etiketler tasarlayıp sosyal medya hesaplarından paylaşan Mahir Akkoyun'un gözaltına alınmasıyla ilgili "Mahir evladımızın yaptığının suç olması için hakaret olması lazım böyle bir hakaret yok. Bu özgür düşüncenin ifadesidir. Bunun arkasında bir şey aramanın anlamı yok. Ama anlayış tek adam rejimi anlayışı olduğu için; karşında söylenenlerin hepsi, farklı düşünenlerin hepsi bu ülkede terörist olduğu için ne yazık ki aba altından sopa gösterip buradan hakim ve savcılara da mesaj veriyor" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, bu sabah saatlerinde gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Mahir Akkoyun'la ilgili bilgi almak ve destek olmak için İzmir Adliyesi'ne geldi.

Adliye çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayır şunları söyledi:

"Öncelikle Mahir evladımızın yaptığının suç olması için hakaret olması lazım böyle bir hakaret yok. Çok doğal bir eleştiri getiriyor seçime giderken diyor ki 'bu ürünlerin fiyatının bu kadar artmasından kim sorumlu tabi bu ülkeyi yönetenler sorumlu.' İfadesi çok açık ve net. Bu kişisel düşünce özgürlüğüne giren bir şey bana göre. Ben bunu 48 saat önce Meclis'te söylemiştim. 'Seçime giderken bunları unutmayın' diye. Kardeşimiz de bunu yapmış bunda suç unsuru bulmak mümkün değil ama tabii şuna dikkat etmek lazım. Tek adam rejimi insanları cezalandırmaya alıştığı için diğerlerine de örnek olsun diye… Ben her şeye rağmen yargının bu konuda tarafsız sonuç alacağına inanmak istiyorum.

"GENÇLERE DE GÖZDAĞI VERELİM ANLAYIŞI"

Yani 'bir iki günde olsa kardeşimizi burada tutalım diğer gençlere de gözdağı verelim' anlayışı tek adam rejiminin anlayışıdır. Bu özgürce ifadedir. Bunun arkasında başka bir şey aramamak lazım. Bu, genç kuşağa bir gözdağı vermektir. Ama kesinlikle ve kesinlikle biz buna izin vermeyeceğiz. Bu genç kuşak bundan korkmuyor. Açıkça satın alamadığı bir ürünü kimin bu fiyatları arttırdığı noktasındaki sorumluluğunu paylaşıyor ve diyor ki 'seçime giderken bunları unutmayın' diye halkla paylaşıyor. Bu özgür düşüncenin ifadesidir. Bunun arkasında bir şey aramanın anlamı yok ama anlayış tek adam rejimi anlayışı olduğu için karşında söylenenlerin hepsi, farklı düşünenlerin hepsi bu ülkede terörist olduğu için ne yazık ki aba altından sopa gösterip buradan hakim ve savcılara da mesaj veriyor. Yani benimle olmayan, benim gibi düşünmeyen insanlara gerekeni yapın gözdağı verin. İşte tek adam rejiminin yapmak istediği bu"

Tacettin Bayır: "Mahir Evladımızın Yaptığının Suç Olması İçin Haraket Olması Lazım, Böyle Bir Hakaret Yok. Bu Genç Kuşağa Gözdağı Vermektir"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tacettin Bayır: 'Mahir Evladımızın Yaptığının Suç Olması İçin Haraket Olması Lazım, Böyle Bir Hakaret Yok. Bu Genç Kuşağa Gözdağı Vermektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement