TABA'dan Yorgancılar ve Esen'e Plaket - Son Dakika
Güncel

TABA'dan Yorgancılar ve Esen'e Plaket

TABA\'dan Yorgancılar ve Esen\'e Plaket

Ender Yorgancılar ile Salih Esen'e, dernek çalışmaları ve iki ülke arasındaki uluslararası ilişkilerin gelişimine yaptıkları katkı nedeniyle teşekkür plaketi verdi.

28.03.2014 16:34

Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA/AMCHAM) İzmir Şubesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen'e, dernek çalışmaları ve iki ülke arasındaki uluslararası ilişkilerin gelişimine yaptıkları katkı nedeniyle teşekkür plaketi verdi. TABA/AMCHAM İzmir Şube Başkanı Mehmet Güran, "Derneğimizin üyeleri EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, dernek çalışmalarının yanı sıra iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişiminde önemli görevler üstlendiler. Yorgancılar ve Esen'e bu çabanın bir nişanesi olarak plaket sunmak istedik. İzmir iş dünyasının iki önemli isminin katkılarının devamını diliyoruz" dedi.

TABA/AMCHAM İzmir Şubesi genel kurulu gerçekleştirildi. TABA/AMCHAM Genel Başkanı Ekim Alptekin'in de katıldığı genel kurulda Mehmet Güran başkanlığa seçilirken Bülent Akgerman, Süha Kahraman, Halil Bağdınlı ve Selim Gökdemir, dernek yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

TTIP'te taraf olmalıyız

Swissotel Büyük Efes'te gerçekleşen genel kurulun ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa Birliği arasında devam eden Transatlantik Serbest Ticaret Anlaşması (TTIP) görüşmelerinin Türk ekonomisine oluşturduğu tehdide dikkat çekti.

Ender Yorgancılar, bu kapsamda ABD'nin AB ile imzalamayı planladığı TTIP'in Türkiye'ye etkilerini anlatmak için Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile bir günlüğüne ABD'ye gittiğini hatırlatarak, "Üretim ve dış ticarette eksen kaymaları yaşanıyor. AB ülkeleri trendleri tersine çevirmek, Batı'yı yeniden ön plana çıkarmak istiyor. Transatlantik serbest ticaret anlaşması (TTIP) görüşmeleri bunun somut bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. ABD'nin AB ile önce pasifik, ardından TTIP anlaşmaları, dünya ticaretinin yüzde 70'ini kapsayacak olup, Türkiye'nin dışarda kalmaması gerektiği inancındayız" dedi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, TTIP konusunda TABA/AMCHAM'a da önemli görevler düştüğünü ifade ederek, "Anlaşmanın tarafı olmak mecburiyetindeyiz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği konuyu yakından takip ediyor. Sizlerde konunun takipçisi olarak ilgili bakanlıklar nezdinde çalışmaları yoğunlaştırmalısınız. Türkiye, TTP anlaşmasının tarafı olmalıdır" dedi.

Ortak dilek

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen de, EBSO meclis üyesi birçok ismin TABA/AMCHAM üyesi olduğunu belirterek, 2 yıl süreyle göreve seçilen İzmir Şube Başkanı Mehmet Güran ile yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi. Esen, "EBSO ve TABA/ AMCHAM olarak ortak dileğimiz ülkemiz, bölgemiz üretim ve ihracatına, katma değerine nasıl katkı koyabiliriz. Bunun için işbirliğini artırmamız ve dış ticarete katkı sağlayacak projelere odaklanmamız gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TABA'dan Yorgancılar ve Esen'e Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement