Suudi Savaş Uçaklarında 'Allah Korusun Seni' Yazısı - Son Dakika
Güncel

Suudi Savaş Uçaklarında 'Allah Korusun Seni' Yazısı

Konya'da tatbikata katılan Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının üzerinde İngilizce ve Arapça 'Allah korusun seni' yazısı dikkat çekti.

12.06.2016 11:59  Güncelleme: 09:35

Konya'da düzenlenen Anadolu Kartalı Eğitim Tatbikatına katılan Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçaklarında yer alan detay dikkatlerden kaçmadı.

EĞİTİM TATBİKATI YAPILDI

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen Anadolu Kartalı 2016/1 Eğitim Tatbikatı yerli ve yabancı unsurların katılımıyla Konya'da bulunan 3. Ana Jet Üs Komutanlığında yapıldı.

4 ÜLKE TATBİKATA KATILDI

Hollanda, İtalya, Pakistan'ın yanı sıra Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri, 8 adet tornado muharip jet uçağı ile tatbikata katıldı.

Suudi Savaş Uçaklarında 'Allah Korusun Seni' Yazısı

SEVİYELERİNİ YÜKSELTİYORLAR

Yaklaşık 400 kilometre derinlik ve 300 kilometre genişlikteki büyük hava sahası olan Anadolu Kartalı hava sahasında katılımcılar, gündüz yapılan uçuşlarda elektronik ortamda gerçek mühimmat kullanmadan eğitim seviyelerini yükseltiyor.

'ALLAH KORUSUN SENİ'

Basın ve seçkin gözlemci günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte pist başında uçakların kalkışı sırasında Suudi savaş jetlerindeki yazı dikkat çekti. 'Allah Korusun' yazısı Tornado muharip jet uçaklarının burun kısmında yer aldı. Arapça ve İngilizce 'Allah Korusun Seni' yazılı uçakları ile basın mensuplarına el sallayarak poz veren pilotlar tatbikat için havalandı.

Suudi Savaş Uçaklarında 'Allah Korusun Seni' Yazısı

KRALİYET UÇAĞINDA YAZIYOR

Nisan ayında Türkiye'ye gelen Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz'in kullandığı kraliyet uçağında da aynı yazının yer aldığı görülmüştü.

Suudi Savaş Uçaklarında \'Allah Korusun Seni\' Yazısı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suudi Savaş Uçaklarında 'Allah Korusun Seni' Yazısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • recep atli: keske bizim pilotlarimizda imanli ve kuranli olsalar. 7 8 Yanıtla
  • ANTALYALI YORUK...: Recep atli ne diyon sen ya basimizda arap ve osmanli asigi sarayli uzunumuz oldukca arablar daha cok tsk.yle ortaklasa tatbikat yapar...gormuyonmu ulu onderimizin binbir gucluklerle hasta adam halindeyken isgal altindaki anadolu cografyasindan dusmani postaladi ve kurdugu cumhuriyete nasil saldiriyorlar bitirmek icin ama isleri cok zor kolay kolay bu zor yillarda kurulmus cumhuriyeti asla yikamazlar yikmalari icin basta ben yorugu dunyadan uzsklastirmalari lazim...... 1 1 Yanıtla
  • İrfan çetin: Dini değerlerimize hakaret ediyor O inanmaya bilir 1 1 Yanıtla

Advertisement