Suriyelilere Çalışma İzni Geliyor - Son Dakika
Güncel

Suriyelilere Çalışma İzni Geliyor

Suriyelilere Çalışma İzni Geliyor

Gaziantep Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Necati Binici, yedi bakanla yapılan toplantı sonrasında Suriyeliler için çalışma verileceğini söyledi.

05.09.2014 11:12

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Toplantısı için Şanlıurfa'ya gelen Gaziantep Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Necati Binici, son günlerde Antep'te Suriyelilere yönelik çıkan haberlere açıklık getirdi. Yaşanan olayların münferit olaylar olduğunu kaydeden Binici, hükümetin Suriyeliler için çalışma izni ve plakaların güncellenmesi gibi çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

BİNİCİ: ANTEP'TE 50 BİN SURİYELİ ÇALIŞIYOR

Binici, "Şu anda Gaziantep'te 350-400 bin civarında Suriyeli var. Bunların bazıları devlet desteğiyle hayatlarını sürdürüyor. Bir diğer kısmı kamplarda barındırdığımız ve bir diğer grup da kayda girmeyen kayıt dışı veya günü birlik gidip gelenler. Ortaya çıkan olay münferit bir olaydır. Orada Suriyelilerin tam olarak suçlu olduklarını söyleyemem. Orada çok farklı bir olay var. Kışkırtmalar var. Gaziantep'i ve bölgeyi rahatsız edecek eylemler var. Bizler kent konseyi olarak bunları sağduyuya davet ettik. Biz bu insanlara kapımızı açtık, yüreğimizi açtık. Şu anda size müjde olarak verebilirim. En önemli şey çalışma barışı. Yani gelen insanlar için bir çalışma ortamı yaratılıp bunların resmi olarak çalışması. Şu anda Gaziantep'te 50 binin üzerinde insan çalışıyor. Hepsi kaçak çalışıyor. Şimdi geçen hafta yedi bakanla yapılan toplantıda iki konu görüşüldü. Birincisi araçların plakalarının güncellenmesi, ikincisi bir haliyle bu insanları kayıt altına alarak bunları çalıştırmak. Yani çalıştırdığın Suriyeliyi resmi kayıt altına alacaksın. Böylece gelen Suriyeli bir güvence altında çalışacak. Bu iki konu hal olursa birçok şeyin önüne geçmiş oluruz diye düşünüyorum. Çünkü insanlar aç kalırsa, insanlar işsiz kalırsa yapacakları başka şeyler var ki, o da toplumu huzursuz eden en önemli şeylerdir" diye konuştu.

'DAHA BÜYÜK OLAYLARI ÖNLEME AMAÇLI'

Sadece suça bulaşmış Suriyelilerin Urfa ve çevre illere mi gönderildiği şeklindeki soruya Binici, "Gönderilen sayı kaç? Konu şu: O mahallede şöyle veya böyle olayın içine karışmış insanların mahallede kalanların huzur içinde kalması için hem Gaziantepli yerli vatandaşlarımızın hem de kalan Suriyelilerin huzursuzluklarını gidermek için geçici olarak yalnız o mahalledeki olayla alakalı olan aileler taşındı. Biz bu konuda çok çalışmalar yaptık kent konseyi olarak. Öyle masa başında yapılan çalışmalar değildi bunlar. Çok güzel raporlar hazırladık. Bütün katılımcılarla beş ayrı toplantı yaparak biz bunları yaptık. Kaymakamlarla, sivil toplum örgütleriyle, iş ve sanayi odalarıyla, esnafla, sendikalarla hepsiyle görüştükten sonra biz raporu ortaya koyduk. Dediğim gibi bunlar münferit olaylardır. Bunlar daha büyük olayların önüne geçilmek için yapıldı" şeklinde yanıt verdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Suriyelilere Çalışma İzni Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement