Suriyeli Türkmen Heyeti Delegasyonu Gaziantep'te - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Türkmen Heyeti Delegasyonu Gaziantep'te

Suriyeli Türkmen Heyeti Delegasyonu Gaziantep\'te

Suriye Halep Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Dede: "Türkiye Cumhuriyeti Devletinden istediğimiz iki şey var. Birincisi halkımızın örgütlenmeye ihtiyacı var, ikincisi ise eğitim desteğine ihtiyacımız var. Her iki konuda yardım talep ediyoruz"

28.02.2014 18:14

Suriye Halep Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Abdullah Dede, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinden istediğimiz iki şey var. Birincisi halkımızın örgütlenmeye ihtiyacı var, ikincisi ise eğitim desteğine ihtiyacımız var. Her iki konuda yardım talep ediyoruz" dedi.

Cenevre Konferansında Suriye muhalefeti heyetinde Suriye Türkmenlerini temsilen bulunan Dede, beraberindeki heyetle Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Altıntaş'ı ziyaret etti.

Bilgi desteği almak için Altıntaş'ı ziyaret ettiklerini belirten Dede, Suriye'deki Türkmenlerin durumu hakkında soruları yanıtladı.

Suriye'de topraklarının ellerinden gittiğini ifade eden Dede, "Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devletinden istediğimiz iki şey var. Birincisi halkımızın örgütlenmeye ihtiyacı var, ikincisi ise eğitim desteğine ihtiyacımız var. Her iki konuda yardım talep ediyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr Altıntaş da Suriye'de yaşananların herkesi üzdüğünü belirterek, ölen ve tutuklananların kaydının artık Birleşmiş Milletler de dahil hiçbir uluslararası kuruluş tarafından izlenemediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Altıntaş ve Prof. Dr. Vedat Gürbüz, Suriyeli Türkmen Heyeti Delegasyonuna yönelik uluslararası ilişkiler ve uluslararası müzakere teknikleri hakkında seminer verdi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Türkmen Heyeti Delegasyonu Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement