Suriyeli Sığınmacılara 40 Kurban Kesildi - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Sığınmacılara 40 Kurban Kesildi

Suriyeli Sığınmacılara 40 Kurban Kesildi

Osmaniye'deki çadır kentte barınan Suriyeli sığınmacılar için 40 kurban kesildi.

25.10.2012 12:40

Osmaniye'deki çadır kentte barınan Suriyeli sığınmacılar için 40 kurban kesildi. Kurban etlerinden "Kara Yahni" yemeği pişirilerek sığınmacılara ikram edildi.

Cevdetiye beldesinde kurulan Konaklama Tesisleri'nde kalan Suriyeli sığınmacılar için Osmaniye Girişimci İş Adamları Derneği (OGİAD) ve Osmaniye Sağlıkçılar Derneği (OSAD), kurbanlık 40 koyun kesti. Kurbanlıkların etlerinden ise Suriye'nin bayram yemeği 'Kara Yahni' yapıldı ve hem konuklara hem de sığınmacılara ikram edildi.

Bayramı buruk geçiren sığınmacılar ise kendilerinin böyle önemli bir günde yalnız bırakılmamasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Sığınmacılar Türk Devleti'ne ve Osmaniyelilere teşekkür ederken, biran önce vatanlarına ve oradaki akrabalarına kavuşmayı diledi. Bazı sığınmacılar ise gözyaşlarını tutamadı.

Etkinliğe katılan AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal ise hem Suriyeli sığınmacıların hem de Osmaniyelilerin bayramını kutlayarak, "Osmaniye'de 8 bin 143 Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Ülke insanı olarak, hükümetimiz olarak kucağımızı açtık, bağrımızı açtık. Bu kardeşlerimize insani görevimizi yerine getiriyoruz. Bu noktada hem valiliğimize, hem Türk Kızılayı'na, güvenlik güçlerimize, kardeşlik duygularını ön planda tutan aziz milletimize teşekkür ediyorum" dedi.

Suat Önal, tesislerde kalan çocuklara da şeker ve çikolata ikram etti ve onlarla fotoğraf çektirdi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Sığınmacılara 40 Kurban Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement