"Suriye İçin Bir Lokma, Bir Hırka" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

"Suriye İçin Bir Lokma, Bir Hırka" Kampanyası

"Suriye İçin Bir Lokma, Bir Hırka" Kampanyası

DİYARDER ile Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan malzemeler, Suriyelilere gönderildi.

17.01.2014 22:08  Güncelleme: 11:48

Düzce İnsani Yardımlaşma Derneği (DİYARDER) ile Düzce Belediyesi'nce düzenlenen "Suriye için Bir Lokma, Bir Hırka" yardım kampanyası kapsamında toplanan malzemeler, tırlara yüklenerek Suriyelilere gönderildi.

Düzce Belediye Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan DİYARDER Başkanı Ali Kasım, Türkiye'nin yanı başında, Suriye'de bir insanlık dramının yaşandığını anlattı.

Suriye'de soğuk ve kıtlıkla mücadele insanlara merhem olmak için Düzce halkı olarak harekete geçtiklerini ifade eden Kasım, düzenledikleri 10 günlük bir kampanyada beklentilerinin üzerinde bir destekle karşılaştıklarını söyledi.

Kasım, Düzce'den yardım malzemeleri dolu 3 tır kaldırdıklarını ifade ederek, "Diğer nakdi yardımlarla da Reyhanlı'da her biri 25 ton olmak üzere 5 tır un alacağız. Burada, 168 ton un, 632 çift ayakkabı, 860 adet battaniye, 11 bin 833 adet çeşitli konfeksiyon malzemesi, bin 150 kilogram makarna ve 160 adet yatak topladık" diye konuştu.

Van merkezli operasyonlara da değinen Kasım, İHH'nın son dönemlerde yıpratılmaya çalışıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Önümüze bir sürü engeller koyulmasına rağmen, hiç çekinmeden ve korkmadan yarın sabah inşallah sınırda olacağız. Bu TIR'lardaki malzemeleri sınır kapısındaki diğer TIR'larla buluşturarak Suriye'de zor durumda olan insanlara ulaştıracağız. Sizler İHH'nın bütün bölgelerindeki depolarını bassanız da bütün evraklarına el koysanız da bu insanlar bize inanıyor ve güveniyor. Bu malzemeyi tam yerine ulaştıracağımızı biliyor. İHH'yı terör statüsüne sokmak istiyorlar ama buna kimsenin gücü yetmez. Buradaki malzemeyi Suriye'ye geçirdiğimizde oradaki muhalifler bizi karşılayacaklar ama elbette ki silahla karşılayacak. Oraya deniz kenarına güneşlenmeye gitmiyoruz. İhtiyaç sahibi olan insanlara yardıma gidiyoruz."

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da yardım kampanyalarının siyaseti veya politikasının olmadığını dile getirerek, "Bizler yardımı, politikasına, siyasetine bakmadan insani boyuttan düşünüyor ve üzerimize vebal olarak görüyoruz. Bunların neticesinde de sizlerden bu bağışları talep ettik. Yardım yapanlardan destek verenlerden Allah razı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından yardım malzemelerinin yüklendiği 3 TIR, okunan dualar eşliğinde Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Suriye İçin Bir Lokma, Bir Hırka' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement