Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" Kampanyası

Suriye\'de Acil Una İhtiyaç Var" Kampanyası

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) ve İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın, İnsani Yardım Vakfınca başlatılan "Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyasına ilişkin, "Suriye'de acil una ihtiyaç var kampanyası başlattık. Bölgede 10 gündür ekmek üretimi durdu.

23.11.2016 12:59

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) ve İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın, İnsani Yardım Vakfınca başlatılan " Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyasına ilişkin, "Suriye'de acil una ihtiyaç var kampanyası başlattık. Bölgede 10 gündür ekmek üretimi durdu. Bölge halkı hakikaten ciddi acılar çekiyor. Halkımızı kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz." dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de savaşın altıncı yılına girildiğini ve olayın seyrinin Türkiye'nin bölgeye girmesiyle ciddi manada değiştiğini söyledi.

Cerablus Bölgesi'ndeki ileri harekatın kısmen rahatlığa sebebiyet verdiğini ifade eden Aydın, "İnsani dram çok ileri düzeyde. 6 yıldır çalışmalarımızı başarıyla yürütüyoruz. Mazlum Suriye halkına yönelik Türkiye'nin bütün şehirlerinde yardım kampanyaları düzenliyoruz. "Suriye'de acil una ihtiyaç var" kampanyası başlattık. Bölgede 10 gündür ekmek üretimi durdu. Bölge halkı hakikaten ciddi acılar çekiyor. Halkımızı kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz." diye konuştu.

Aydın, Suriye'de un stoklarının bittiğini, Kilis ve Suriye içerisinde fırınlara vakıf olarak Türkiye'den topladıkları unları götürdüklerine işaret etti.

Bağışların azalmasıyla bölgede bazı fırınları kapatmak durumunda kaldıklarını, bazılarının ise üretiminin durma noktasına geldiğini kaydeden Aydın, şöyle konuştu:

"Bölge için ekmek en temel ihtiyaç malzemesi. Bu mağduriyet bölge halkını ciddi manada mağdur etmiş durumda. Halkımıza çağıra bulunuyoruz; Belki yoruldunuz ama savaş bitmedi. 250 bin Halepli, Rus, Esed ve İran'ın bombardımanına tabii durumda. Bu insanların hayata tutunabilmeleri için yardımlar gerekiyor. Ekmeğe ulaşımda çok ciddi sıkıntılar var. Bu yönlendirme değil durum tespitidir. Halkımıza şehirlerinde İHH büroları yardımcı olabilir, 'Un' yazıp 3072'e göndererek 5 lira bağışta bulunabilirler. Bir çuval un bedeli 60 lira. Bir çuval unla 500 kişiye ekmek ulaştırabiliyorlar. Bölge insanının acıları çok yüksek seviyede. Bağışları eski canlılığımızla sürdürmeyi amaçlıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement