Surinam'ın Başkenti Paramaribo'da İftar Programı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Surinam'ın Başkenti Paramaribo'da İftar Programı Düzenlendi

Surinam\'ın Başkenti Paramaribo\'da İftar Programı Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Latin Amerika ülkelerinden Surinam’ın başkenti Paramaribo’da ülkenin önde gelen Müslüman topluluklarına ve liderlerine iftar verdi.

23.06.2015 10:58

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Latin Amerika ülkelerinden Surinam'ın başkenti Paramaribo'da ülkenin önde gelen Müslüman topluluklarına ve liderlerine iftar verdi.

Çeşitli açılış törenlerinde ve temaslarda bulunmak üzere Surinam'ın başkenti Paramaribo'dabulunan TİKA heyeti, Paramaribo'da ülkenin önde gelen Müslüman topluluklarına ve liderlerine iftar programı düzenledi. Surinam temaslarına, Paramaribo s Lands Hastanesi'ne tıbbi cihaz ve sağlık malzemesi, Surinam Sağlık Bakanlığı'na da bir adet ambulans teslim törenleriyle başlayan TİKA heyeti,nüfusunun yüzde 19'u müslüman olan ve 1996'tan bu yana İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye önde gelen Müslüman topluluklarından ve liderlerinden oluşan 150 kişiye iftar verdi.

Surinam Devlet Başkanlık Sarayı'nın bahçesinde düzenlenen iftara, Ulusal Müslüman Platformu Başkanı Hadji Richard Alli, Surinam İslami Organizasyon Başkanı Dr Izaak Jamaludin, Surinam İslami Federasyon Başkanı Br Abu Bakr Gaspar, Surinam Müslüman Federasyonu Başkanı Hadji Feroz Nazir, Surinam İslam Toplulukları Federsyonu Sekreteri Br Ardjosentono, Itqon İslam Eğitim Enstitüsü Başkanı Burhan Soeropawiro, Surinam'ın Türkiye Fahri Konsolosu İlkem Şahin ve TİKA heyeti katıldı.

İftar programı Ulusal Müslüman Platformu Başkanı Hadji Richard Alli'nin duasıyla başladı. Alli, duasının ardından Türkiyeli dostlarını Surinam'da görmekten mutlu olduğunu ve TİKA'nın ülkedeki faaliyetlerinden dolayı minnettar olduğunu ifade eden kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından tüm misafirlerin katılımıyla akşam namazı kılındı. Namazın ardından TİKA heyetinin de katkılarıyla yemek dağıtımı gerçekleştirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Surinam'ın Başkenti Paramaribo'da İftar Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement