Sulu Sultanı Iıı. Cemalül Kiram Öldü - Son Dakika
Güncel

Sulu Sultanı Iıı. Cemalül Kiram Öldü

Sulu Sultanı Iıı. Cemalül Kiram Öldü

Sultan Kiram'ın çoklu organ yetmezliği nedeniyle öldüğü belirlendi

20.10.2013 10:32

Filipinler'in güneyindeki Sulu eyaleti ile Malezya'nın kuzeyindeki Sabah eyaletinde toprak iddiasında bulunan Sulu Sultanlığı'nın lideri III. Cemalül Kiram'ın öldüğü bildirildi.

Sultan Kiram'ın eşi Fatma Celia, Filipinler'deki bir hastanede tedavi gören 75 yaşındaki eşinin çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Celia, Sultan Kiram'ın ölmeden önce kendisine ve ailesine Malezya'nın Sabah eyaletindeki topraklarına sahip çıkmalarını vasiyet ettiğini belirtti.

Sulu Sultanlığı, Sultan Kiram'ın kardeşi Agbimüddin Kiram'ın komutasındaki yaklaşık 200 kişilik bir grubun Şubat 2013'de Borneo Adası'nın kuzeyindeki Lahad Datu köyünü işgal etmesiyle bir kez daha dünya gündemine gelmişti.

Kiram ailesi, Sabah eyaletinin Sulu Sultanlığı'na ait olduğunu ileri sürüyor ve eyaletin kendilerine geri verilmesini talep ediyor. Malezya ise grubun petrol zengini eyalet üzerindeki toprak iddialarını reddediyor.

Müslüman Sulu Sultanlığı, 1457 ile 1917 yılları arasında varlığını sürdürmüştü. Hiçbir ülkenin devlet olarak tanımadığı Sulu takımadalarının statüsü konusunda Malezya ve Filipinler arasında da anlaşmaya varılamamıştı. - Manila

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sulu Sultanı Iıı. Cemalül Kiram Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement