Sultanahmet'te Organ Bağışı Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Sultanahmet'te Organ Bağışı Etkinliği

Sultanahmet\'te Organ Bağışı Etkinliği

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak için Sultanahmet Meydanı'nda sembolik yarış düzenledi.

24.09.2013 13:18  Güncelleme: 17:37

Yaklaşık 50 motosikletlinin katıldığı etkinliğe Sofuoğlu'nun yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin ile motosiklet federasyonu başkanı Bekir Yunus Uçar, motosiklet tutkunları ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan başkan Uçar, " Türkiye'de üzerinde durulması gereken bir konu. Farkındalık yaratarak ortaya koymak ve duyarlılığı artırmak için bu organizasyonu düzenledik. Yüzlerce motosikletle yollarda olacağız." diye konuştu.

'ÇOK ŞÜKÜR Kİ BENDE BURADAYIM"

Ünlü motosikletçi Kenan Sofuoğlu ise konuyla ilgili federasyonun uzun süredir çalışma yaptığını hatırlatarak, "Çok şükür ki ben de buradayım. Çünkü bu hafta ABD'ye gitme ihtimalim vardı. O programı iptal ettim. Bana da danıştılar. Bizimle olur musun dediler. Esasında bende dün büyük bir hastalık geçirdim. Doktorlarımız yardımcı olup beni ayağa kaldırdılar Sakarya'da. Bende bugün burada oldum. Mutluyum, federasyonumuza teşekkür ederim. Destek olan arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim." diye konuştu.

'BÖYLE BİR ŞEYDEN KESİNLİKLE KAÇINMAM'

"Organlarını bağışladınız mı?" sorusuna Sofuoğlu; "Kesinlikle böyle bir şey bana gelse ben kabul ederim. Çünkü her açıdan burada mümkün. Sonuçta Müslüman bir ülkedeyiz. Dini açıdan da sorun gözükmediği zaman ben de bağışlarım. Böyle bir şeyden kesinlikle kaçınmam. Bununla alakalı federasyonumuzla oturup konuşacağız. Bir çok kişi onaylarsa ben de bağışlarım." şeklinde yanıt verdi.

'BEN DE GÖNÜLLÜ OLARAK BU İŞİ YAPMAYA HAZIRIM"

Kenan Sofuoğlu, bağışların yetersiz olduğunu ifade ederek "Rakamlara bakıldığı zaman hiç iyi değil. Senede 250 bağış oluyor. Nüfusa bakarsak oran çok kötü. Bu projeye girmemizdeki en büyük sebep bu. Bu rakamları yükseltmek. Ben de gönüllü olarak bu işi yapmaya hazırım. Ben de seve seve yapmaya hazırım." dedi.

Sofuoğlu, motosikletiyle etkinliğe gelenlere kısa bir şov yaptı. Ardından vali yardımcısı Kazım Tekin sembolik startı verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sultanahmet'te Organ Bağışı Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement