Süleyman Demirel Fen Lisesi 4. Proje Ziyaretini Almanya'ya Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Süleyman Demirel Fen Lisesi 4. Proje Ziyaretini Almanya'ya Gerçekleştirdi

Süleyman Demirel Fen Lisesi 4. Proje Ziyaretini Almanya\'ya Gerçekleştirdi

Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi Hayatboyu Öğrenme Programı Comenius projesi kapsamında yürüttüğü "We are Y'ers – a tuning challenge for teachers" başlıklı projesi kapsamında 25-27 Haziran 2013 tarihleri arasında Almanya'nın Wiesbaden kentinde düzenlenen 4. Proje Yönetim Toplantısına katılmışlardır.

16.07.2013 21:33  Güncelleme: 21:34

Elly-Heuss-Schule Gymnasium der Landeshauptstadt Wiesbaden lisesinin ev sahipliği yaptığı toplantıda Süleyman Demirel Fen Lisesini proje koordinatörü Reyhan ORMAN, Müdür Yardımcısı Özgül KURT DURDABAK, Felsefe Öğretmeni Nuray AKA, Matematik Öğretmeni Murat OLGUN, öğrenci ekibinden Ceyhun BERK, Naci KARA ve Ali Kaan AKAGÜN temsil etmiştir.

Toplantı Elly-Heus Schule lisesinin müdürü Uwe Tölle'nin yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Almanya, Slovenya, Polonya, Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Türkiye'den 7 farklı okulun katılımıyla gerçekleşen 4. Uluslararası Proje Yönetim toplantısında "dijital medya" konusu ele alındı. Mainz Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. Stefan Aufenanger 'Dijital Medya ve Y Jenerasyonu' konusunda katılımcılara bir seminer verdi.

Öğrenciler ve öğretmenler toplantıya katılmadan önce bir hafta boyunca günlük tutarak dijital medyayı ne sıklıkta ve ne amaçla kullandıkları tespit etmişlerdir. Toplantı esnasında öğrenciler Alman bir öğretmen eşliğinde kendi aralarında rast gele gruplara ayrılarak dijital medyanın avantajları ve dezavantajlarını konusunda posterler hazırladılar, videolar çektiler ve münazara yaptılar. Öğrenciler çalışmaları sonunda elde ettikleri ürünleri toplantıya katılan tüm öğretmenlere sundular.

Toplantı programı boyunca Alman öğrencilerin evinde misafir kalan öğrenci grubu ev sahipleriyle ve diğer misafir öğrencilerle çeşitli konularda sohbet etme ve birbirlerini tanıma fırsatını yakalamışlardır. Böylece okullarında öğrendikleri İngilizceyi günlük hayatlarını devam ettirmek için kullanarak hem yabancı dil konuşma becerilerini geliştirmişler hem de özgüvenlerini artırmışlardır. Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencileri ev sahipleriyle ve diğer misafir öğrencilerle çok iyi bir diyalog kurarak Wiesbaden'de güzel bir hafta geçirmişlerdir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Süleyman Demirel Fen Lisesi 4. Proje Ziyaretini Almanya'ya Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement