Şule Yüksel Şenler Salonları Yine Doldurdu - Son Dakika
Güncel

Şule Yüksel Şenler Salonları Yine Doldurdu

Şule Yüksel Şenler Salonları Yine Doldurdu

Şule Yüksel Şenler için Bağcılar'da vefa programı düzenlendi.

09.03.2013 12:25

1960'lı yıllardan itibaren verdiği konferanslarla dikkat çeken ve taktığı başörtüsü genç kızlar tarafından benimsenen ve moda haline gelen Şule Yüksel Şenler için Bağcılar'da vefa programı düzenlendi. Halk Sarayı'nda düzenlenen programa yoğun ilgi oldu. Tedavi gördüğü hastaneden çıkarak programa gelen Şule Yüksel Şenler, duygusal anlar yaşadı.

Bağcılar Belediyesi, bir dönemin önemli aktivistlerinden biri olan Şule Yüksel Şenler'e vefa programı düzenledi. Bağcılar Halk Sarayı'nda gerçekleştirilen programa uzun süredir tedavi görmekte olan Şenler de katıldı. Sinevizyon gösterimi ile başlayan programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bugün burada toplanmamıza vesile olan en güzel ortak paydamız Şule Yüksel Şenler ablamıza Allah'tan acil şifalar diliyorum" dedi. Mevlana'nın "Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar" sözünü hatırlatan Çağırıcı, "Şule Yüksel Şenler ablamız bu isimlerden biri" dedi.

Bağcılar Belediyesi olarak geçmişi gelecekle buluşturmaya yönelik anma ve vefa programları düzenlediklerini ifade eden Çağırıcı, "Güzellikleri gelecek nesillere aktarma adına, büyüklerimize ve önderlerimize vefa adına bu tür programları önemsediğimi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık da yaptığı konuşmada, Şule Yüksel Şenler'le ilgili olan anılarını paylaştı. "Biz o dönemlerde İslam Medeniyeti Mecmuasını çıkarıyorduk ve ben de Şule Yüksel Şenler'e giderek yazı isterdim" diyen Kıyıklık şunları söyledi: "Şule Yüksel Şenler, kadın olmayı ve kadının hürriyetini tattırdı. Müslüman kadın olmanın da damgasını vurdu ve ben kendisine minnettarım. Ağırbaşlı, inançlı, inandığı gibi yaşayan ve yaşadığından da hiçbir ödün vermeyen kadın tipini bize kazandırdı. Rabbim burada meydana getirdiği bu güzellikleri öbür tarafta kendisine verecektir. Bugün kadın bu şekilde okuyor, okutuyor, yaşıyorsa bunda Şule hanımın büyük katkısı var. Söze gerek yok sizler bunu gösteriyorsunuz. Bu manzara beni çok etkiliyor."

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Üstün Yetenekli Çocuklar Komisyonu Başkanı Halide İncekara da yaptığı konuşmada "Şule Yüksel Şenler çocukluk ve genç kızlık dönemimizin bir heyecanı idi. Bilgi herkeste olabilir ancak sizi hedefe götürecek olan heyecanınızdır"dedi.

SİZLERİ GÖRÜNCE İYİLEŞTİM

Konuşmasına "Hepinize bu teveccühünüz için teşekkür ederim" diyerek başlayan Şule Yüksel Şenler, "Çok rahatsız olarak buraya geldim affınıza sığınıyorum. Sizleri görünce iyileştim. Bana güç veren hep sizler oldunuz. Benden sonra da sizler olacaksınız. Hep müsterihim" dedi.

1960'lı yıllarda modern bir aile yapısı içerisinde dünyaya geldiğini anlatan Şenler, "Aşağı yukarı 25-26 yaşına kadar maalesef İslami gerçeklerden uzak bir eğitim aldım uzak bir yaşam içerisinde oldum. O zamanlar başörtüsü denildiği zaman çok büyük tepki veriyordum" şeklinde konuştu. O dönemde başörtüsünün bir aşağı sınıf giysisi olarak görüldüğünü anlatan Şenler, İslamı tanımasında Ağabeyi Üzeyir'in büyük etkisinin olduğunu da ifade etti.

ONU ANLATTILAR

Programa Eski Devlet Bakanı Hasan Aksay, Gazeteci Yazar Mehmet Şevket Eygi, Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı, Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan, Araştırmacı Yazar Bakiye Marangoz, Şule Yüksel Şenler'le olan anılarını anlattılar. Aksay, "İslama karşı gruplar başörtüsünü bir aşağı sınıf örtüsü olarak görülüyordu cesur bir kadının çıkıp göstermesi gerekiyordu ve o da Şule Yüksel Şenler oldu" derken, Sibel Eraslan, "Şule Yüksel Şenler, bir caddedir ve biz o caddede yürüyoruz" diyerek Şenler'in kendileri için ne anlam ifade ettiğini ifade etti. Mehmet Fırıncı Bediüzzaman Said Nursi'nin de Tesettür Risalesi'nden dolayı mahkum olduğunu hatırlattı ve bir genç kızın her şeyini feda etmesinin tarifinin olmadığını söyledi.

Araştırmacı Yazar Bakiye Marangoz da yaptığı konuşmada "Şule Yüksel Şenler bizim için tarihin başlangıcıdır. Her şeyin melezleştiği bir dönemde bir kadın çıktı ve Kur'an'dan bahsetti, Peygamberin dili ile bize kadını anlattı" dedi.

Şule Yüksel Şenler'in fotoğraflarının oluştuğu serginin açıldığı programa, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ile çok sayıda kadın katıldı. Salonda bulunan ve ismi Şule olan kadın ve çocuklar Şule Yüksel Şenler'le fotoğraf çektirdi. Moderatörlüğünü "Bir Çığır Öyküsüdür… Şule Yüksel Şenler" kitabının yazarı Demet Tezcan'ın yaptığı programda Başkan Çağırıcı, Şenler'e "Vefa Plaketi" verdi. Çağırıcı, programın ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla programa katılan kadınlara sümbül dağıttı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şule Yüksel Şenler Salonları Yine Doldurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement