Sualtında Güzellikle Dans Bütünleşti - Son Dakika
Güncel

Sualtında Güzellikle Dans Bütünleşti

Sualtında Güzellikle Dans Bütünleşti

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, cennet koylarında balerin ve oyuncu Burçak Işımer'le çektiği sualtı fotoğrafları, Ege'nin güzelliklerini gözler önüne serdi.

27.07.2011 12:17

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, İstanbul Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin, cennet koylarında balerin ve oyuncu Burçak Işımer'le çektiği sualtı fotoğrafları, Ege'nin güzelliklerini gözler önüne serdi. Işımer'in sualtında kostümleriyle verdiği pozlar da ayrı bir güzellik oluşturdu.

İstanbul Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Recep Dönmez ve İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Ürper'le 13 öğrencinin Bodrum'un Orak Adası, Kara Ada, Küdür Yarımadası, Akvaryum, Haremtan , Kisebükü ve Yalıkavak koylarında, 'Kameramla Denizde Sualtı Fotoğrafları' çalışması yaptı.

Öğretim üyeleri ve öğrencileri, 'Yeditepe'den İstanbul', 'En Son Babalar Duyar', 'Vay Anam Vay', 'Ti Şov', 'Affedilmeyen', 'Kızlar Yurdu', 'Canım Kocacım' ve 'Koçum Benim' gibi TV dizilerinde oynayan, Türkiye'nin ilk ve tek sualtı balerini olan 35 yaşındaki Burçak Işımer de modellik yaptı. Işımer, su altında, şapkaları, abiye kıyafetleriyle stüdyodaymış gibi balıklar arasında poz verdi. 20 gün boyunca ortalama 12 saatlik çalışmayla çekilen fotoğrafların, önümüzdeki yılın başında İstanbul ve İzmir'de farklı mekanlarda açılacak sergilerde sanatseverlerle buluşacağı belirtildi.

'Kameramla Denizde Sualtı Fotoğrafları' çalışmasının 5'ncısının yapıldığını belirten Doç. Dr. Ürper, "Bu çalışmalarımızla gözler önüne serdiğimiz sualtı güzelliklerinin korunması gerektiğine dikkat çekmek istiyoruz. Koylarımız kirletilmesin" dedi.

Burçak Işımer de "Ege'nin sualtı güzelliklerini, doğasını, canlılarını, bale ve dansın güzellikleriyle bütünleştirdik. Amacımız hem turizm bölgesinin cennet koylarının güzelliklerine hem de sualtı balesi ve dansına dikkat çekmekti. Çalışmamızın sualtı turizminin yaygınlaştırılmasında önemli rol oynayacağını düşünüyorum" diye konuştu. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sualtında Güzellikle Dans Bütünleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement