Su Ürünleri Fakültesi Dalgıçlık Eğitimine Rektör Prof. Dr. Akhan İle Başladı. - Son Dakika
Güncel

Su Ürünleri Fakültesi Dalgıçlık Eğitimine Rektör Prof. Dr. Akhan İle Başladı.

Su Ürünleri Fakültesi Dalgıçlık Eğitimine Rektör Prof. Dr. Akhan İle Başladı.

'Tam Uzmanlık Tam İstihdam' sloganı ile eğitim hayatına başlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, su altı eğitimi alt yapısını tamamlayarak ilk dalış eğitimini İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan'a verdi.

14.07.2013 11:26  Güncelleme: 11:27

Foça'da başlayan eğitimlere Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay, Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semih Engin katılırken, hayatında ilk kez dalış tecrübesi yaşayan İKÇÜ Rektörü Prof.Dr.Akhan, su ürünleri eğitiminin her yönüyle uygulamalı ve zevkli olduğunu, su altı eğitimlerinin de önemli bir aşamasını teşkil ettiğini belirtti.

"İKÇÜ Su Ürünlerini Tercih Edin"

İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesini tercih edecek öğrencilere de seslenen Rektör Prof.Dr.Akhan,

'Su ürünleri eğitimi alan öğrencilerimiz ilgili her alanda bilgi ve tecrübe sahibi olacak ve su ürünleri mühendisliği mesleğinin hakkını verecekler' dedi.

"İlk Dalış Dersi Rektöre"

Dalış eğitimine katılan Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay da 'Rektörümüzün ilk su altı eğitimimize katılmasının ve dalış eğitimi almasının heyecan ve sevincini yaşıyoruz" dedi. Prof. Dr. Tekinay," Rektörümüz, su ürünlerinin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisi ve üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz için önemini her fırsatta vurgulamaktadır. Fakültemizin bu denli gelişmesinde de en büyük paya sahiptir. İlk dalış eğitimimiz Rektörümüz ile başladı. Fakültemizin tüm öğrencileri de bu eğitimlerden geçerek, diğer alanlarda olduğu gibi dalış eğitimlerini de eksiksiz bir şekilde alacaklar ve su ürünleri sektöründe tam donanımlı bir şekilde çalışmaya başlayacaklar' diye konuştu.

Dalış eğitimlerinin yaz süresince devam edeceğini ve 2013-1014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi'nden itibaren ders müfredatında yerini alacağını belirten Prof. Dr. Tekinay; su ürünleri sektörünün tam donanımlı su ürünleri mühendislerine olan ihtiyacının her geçen gün arttığını, iki yaşında bir fakülte olmalarına rağmen su ürünleri sektörünün ileri gelen şirketleriyle çok önemli işbirlikleri yapıldığını, tam uzmanlaşan mezun öğrencilerin istihdamlarında hiçbir sorun yaşamayacaklarını vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Su Ürünleri Fakültesi Dalgıçlık Eğitimine Rektör Prof. Dr. Akhan İle Başladı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement