Su seviyesideki düşüş, raftingçilere yaradı - - Son Dakika
Güncel

Su seviyesideki düşüş, raftingçilere yaradı -

Su seviyesideki düşüş, raftingçilere yaradı -

Kuraklık nedeniyle Melen Çayı'nın debisindeki düşüş, azgın çaydaki rafting sporunun tehlikesini azalttı.

02.03.2014 13:27

Kuraklık nedeniyle Melen Çayı'nın debisindeki düşüş, azgın çaydaki rafting sporunun tehlikesini azalttı.

Rafting İl Temsilcisi Şerif Ali Karanfil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışın az olmasının nehirlerdeki debinin düşmesine yol açtığını söyledi.

Karanfil, Melen Çayı'nın debisinin şu anda istedikleri düzeyde olduğunu, daha yüksek seviyelerde tehlike arttığı için turları iptal etmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Bu, tehlikenin olmadığı, heyecanın olduğu seviyedir. Rafting yapmaya gelen misafirlerimiz buradan memnun şekilde ayrılıyor" şeklinde konuştu.

"Bundan sonraki aylarda yağışsız havanın devam etmesi halinde birtakım önlemlerimiz var" diyen Karanfil, şunları kaydetti:

"Şu anki seviye ideal düzeyde. Daha da düşerse aldığımız önlemleri devreye sokacağız. Hava ısısının artması ve yağış olmasa da yükseklerdeki karların erimesi, su seviyesine olumlu katkı sağlayacak. Bu da sezonun devamı ve uzunluğu anlamına gelecektir. Geçtiğimiz yıl Melen Çayı'nda 20 bin kişi rafting yaptı. Bu sene bu rakamı 30 bin olarak hedefliyoruz. Yılın tamamında rafting yapmak isteyenleri Düzce'ye bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Su seviyesideki düşüş, raftingçilere yaradı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement