Stutgart'ın Boşnak futbolcusundan örnek davranış - Son Dakika
Güncel

Stutgart'ın Boşnak futbolcusundan örnek davranış

Stutgart\'ın Boşnak futbolcusundan örnek davranış

Almanya Bundesliga ekiplerinden Stutgart'ın formasını giyen Bosna Hersekli milli futbolcu Vedad İbişeviç, Bosna savaşı sırasında terk etmek zorunda kaldıkları evlerine geri dönen ve bugün zor koş...

10.10.2013 13:59

Almanya Bundesliga ekiplerinden Stutgart'ın formasını giyen Bosna Hersekli milli futbolcu Vedad İbişeviç, Bosna savaşı sırasında terk etmek zorunda kaldıkları evlerine geri dönen ve bugün zor koşullarda yaşam mücadelesi veren ailelere yardımda bulundu.

Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nın kampına katılmak üzere Saraybosna'da bulunan İbişeviç, ülkenin doğusundaki Zvornik şehrine bağlı Skoçiç köyünde yaşayan bazı Boşnak ailelerin çocuklarını, milli takım kampında misafir etti.

Bosna Hersek ile Sırbistan sınırında bulunan yaklaşık 350 nüfuslu köyde zor koşullarda yaşayan Boşnak ailelerin çocukları, karşılarında Boşnak futbolcuyu gördüklerinde, şaşkınlıklarını gizleyemedi. İbişeviç, Bosna'nın doğusundan gelen çocuklara milli takım futbolcularının imzaladığı formalardan ve 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında yarın evinde oynayacağı Lihtenştayn maçına bilet hediye etti.

Skoçiç köyündeki çocuklara eşlik eden Hasan Haciç, çocukların İbişeviç'ten davet aldıktan sonra iki gündür heyecandan uyuyamadıklarını söyledi.

Haciç, ''Milli Takım kampına gelmek, milli maçı stadyumdan izlemek, çocuklar için bir rüyaydı. Vedad'ın bugün yaptığı, bu çocuklar için paha biçilmez bir hediyedir'' dedi.

Bosna Hersekli milli futbolcu İbişeviç ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası'na katılmayı garantilemesi halinde, Bosna Hersek'in doğusunda ve bugün çocuğunlukla Sırp nüfusun yaşadığı Drina bölgesindeki herkesin bu başarıya sevinmesinin kendisini mutlu edeceğini söyledi.

İbişeviç, ''Umuyorum ki ülkedeki herkes bizim başarımıza sevinecektir. Bu ülkeyi seven herkesin kutlamalara katılmasını diliyorum'' dedi.

Skoçiç köyünden kendisine bir mektup gönderildiğini ve bu mektubun kendisi üzerinde etki bıraktığını söyleyen İbişeviç, ''Bu mektubu okuduğumda, bu insanlara yardım etmenin benim bir sorumluluğum olduğunu hissettim. Bu insanlarla tanışıp, onlar için bir şeyler yapmak istedim. Umuyorum, onları mutlu edebilmişimdir'' diye konuştu.

Hayatı boyunca birçok zorlukla karşılaştığını ve özellikle Bosna'daki savaşın başladığı yıllarda yakınındaki insanların başına birçok kötülüğün geldiğini belirten İbişeviç, ''Başta çocukluğum olmak üzere, hayatım hiçbir zaman kolay olmadı. Ancak, tüm bunlara rağmen, insan bir şeyler başarınca, bu başarının değerini de iyi biliyor'' dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Stutgart'ın Boşnak futbolcusundan örnek davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement