Stat Aydınlatmasında Dünya Lideri: Philips - Son Dakika
Güncel

Stat Aydınlatmasında Dünya Lideri: Philips

Stat Aydınlatmasında Dünya Lideri: Philips

Philips, "Stadyum Tasarımı ve Geliştirilmesi-İstanbul" zirvesinde dünya çapındaki deneyimleri ile stadyum aydınlatmasındaki liderliğini vurguladı.

01.05.2013 16:51

Aydınlatma sektörünün lideri Philips, 2020 Olimpiyatları'nın önde gelen adaylarından İstanbul'da düzenlenen ve stratejik inovasyon aydınlatma çözüm ortağı olduğu "Stadyum Tasarımı ve Geliştirilmesi-İstanbul" zirvesinde dünya çapındaki deneyimleri ile stadyum aydınlatmasındaki liderliğini vurguladı.

Enerji verimliliği ve LED teknolojisi alanında geliştirdiği aydınlatma çözümleri ile sektörün lideri olan Philips, 2020 Olimpiyatları ev sahipliği için en güçlü aday olarak gösterilen İstanbul'da 29-30 Nisan 2013 tarihleri arasında Maslak Sheraton Otel'de düzenlenen "Stadyum Tasarımı ve Geliştirilmesi-İstanbul" zirvesine stratejik inovasyon aydınlatma çözüm ortağı olarak katıldı. Philips, sergilediği stadyum aydınlatma çözümleri, zirvede yapılan konuşma ve panellerle bu alandaki liderliğini gözler önüne serdi.

Zirvede konuşan Philips Profesyonel Aydınlatma Çözümleri Pazarlama Müdürü Mehmet Aras, Philips olarak stad aydınlatmasına yönelik sundukları çözümleri dünyanın en büyük organizasyonlarına ev sahipliği yapan stadlarında uyguladıklarını ifade etti. Türkiye'de 2020 Olimpiyatlarına hazırlık olarak ciddi bir yatırım potansiyeli bulunduğunu belirten Aras, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye'de sadece İstanbul'da 24 olmak üzere farklı ölçeklerde toplam 176 stad bulunuyor. Önümüzdeki dönemde yeni stad yatırımları konusunda dev adımların atılması planlanıyor. 2020 Olimpiyatlarına hazırlık kapsamında, 70.000 kişi kapasiteli Boğaziçi Stadyumu'nun hayata geçirilmesi planlanan yatırımların en büyüğü olarak görülüyor. 463.7 milyon dolarlık bir yatırımla tamamlanması hedeflenen projeye 2016'da başlanması planlanıyor. 2020 Olimpiyatları kapsamında başta İstanbul olmak üzere Ankara, Antalya ve Bursa'da yatırım konusunda ciddi bir hareketlilik yaşanması bekleniyor. Dünyanın en büyük stadyumlarının aydınlatılma projelerine imza atan Philips olarak stad aydınlatmasına yönelik sunduğumuz çözümler aracılığıyla planlanan bu dev yatırımların da bir parçası olmaya hazırız."

2006 FIFA Dünya Kupası'nın yanı sıra Güney Kore ve Japonya'daki 2002 FIFA Dünya Kupası'nda 7 stadyumu, Portekiz'deki Avrupa Şampiyonası'ndaki stadyumları ve son Olimpiyat Oyunları'nda Atina'daki Olimpiyat Stadyumu dahil olmak üzere ev sahibi 33 stadyumdan 28'ini, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda final maçının oynandığı Kiev Olimpiyat Stadı da dahil olmak üzere Polonya ve Ukrayna'da düzenlenen maçlara ev sahipliği yapan 8 stadyumdan 6'sını aydınlatan Philips, entegre aydınlatma çözümleri sunan ArenaExperience ile bir stadın tüm aydınlatma noktalarını tek bir kontrol mekanizmasında bir araya getiriyor. İşletme ve bakım maliyetlerini en aza indirgeyerek ışık performansını doruk noktasına taşıyor.

Philips, yenilikçi ArenaVision projektörleri ve entegre Dynalite Kontrol Sistemi ile stad aydınlatmasına yönelik en zorlu aydınlatma ve görsel yayın gereksinimlerini karşılıyor. Dünya standartlarında çift uçlu ampuller kullanılarak tasarlanan ArenaVision serisi, Philips lambalar ve özel optikler aracılığıyla ışık demetini yansıtmada maksimum optik verimliliği sağlarken, kayıpları en aza indiriyor. Yüksek ışık çıkışının bir yansıması olarak gösterdiği yüksek performansının yanı sıra, parlamaları en aza indirgeyen donanımı ile dikkat çeken ArenaVision serisi, açık ve kapalı stadlarda gerçekleşen dev organizasyonları aydınlatmada maksimum performans ve verim sağlıyor.

Sadece sahanın değil tüm kompleksin aydınlatma ihtiyaçlarına cevap veren Philips, Dynalite Akıllı Aydınlatma Teknolojisi ile, dinlenme odalarından otoparklara kadar tüm alanların aydınlatmasına kontrol imkanı sunarken enerji verimliliği konusunda da etkili bir çözüm ortaya koyuyor. Güçlü bir merkezi aydınlatma kontrol sistemi olarak tanımlanan Dynalite, tüm stadyum aydınlatmasında yarattığı kontrol mekanizması ile enerji verimli aydınlatma tasarımı sunuyor. Dynalite ile ışığa uzaktan erişim ve etkili bir aydınlatma kontrolü sağlanırken maksimum enerji verimliliği elde ediliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Stat Aydınlatmasında Dünya Lideri: Philips - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement