Sosyal-İş Sendikası İle Metro Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Sosyal-İş Sendikası İle Metro Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı

Sosyal-İş Sendikası İle Metro Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı

Metro Toptancı Market Ve Sosyal-İŞ Sendikası, 4. Dönem Toplu İş Sözleşme Görüşmelerinde Anlaşmaya Vardı.

30.06.2011 13:34

Metro Türkiye 20 yılı aşkın süredir sektörde daima yeniliklerin öncüsü ve piyasanın önemli aktörü olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Metro bu süreçte, hizmet etmekte olduğu müşterileri kadar çalışanlarına da büyük önem vermiş, bunu tüm uygulamalarında ve söylemlerinde dile getirmiştir. Metro Türkiye, çalışanlarına hem maddi hem de kişisel gelişimleri anlamında önemli yatırımlar yapmakta ve yapmaya devam etmektedir.

Bu bağlamda iki yılda bir gerçekleştirilen, Metro Toptancı Market ve Sosyal-İş Sendikası'nın 4.Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmeleri 22.06.2011 tarihi itibariyle anlaşma ile sonuçlandı. Anlaşmaya göre, Metro sendikalı çalışanlarına 2011 yılının ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 aylık süreç için de yüzde 5 oranında zam uygulayacak. Metro'da çalışan en düşük maaşlı çalışanın aylık geliri, asgari ücretin iki katına denk gelecek.

İki yıllık imzalanan toplu iş sözleşmesinin ikinci yılında da ilk 6 ay için TÜİK Tüketici Fiyat Endeksi (Genel Endeks) artış oranında sabit zam ve ikinci 6 ay için de performans değerlendirme sistemi esaslarına uygun olarak değerlendirilerek performans zammı yapılacak.

DİSK Genel Başkanvekili Tayfun Görgün: "Metro sektörünün en iyisidir."

Metro Güneşli mağazasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, "Saygılı, sağduyulu ve zorlu bir süreci geride bıraktık.

En düşük maaşlı çalışanımıza sosyal yardımlar ve primlerle birlikte asgari ücretin iki katını veriyor olmaktan ve diğer çalışanlarımıza enflasyonun iki katı oranda zam yapmış olmaktan gurur duyuyoruz." diye konuştu. İmza törenine katılan DİSK Genel Başkanvekili Tayfun Görgün ise "Metro sektörünün en iyisidir. Sektörel liderliğinin yanı sıra bizim için çok ayrı bir yeri vardır.

Metro büyümekte ve kendini geliştirmektedir. Ancak büyümek sadece mağaza açmak değildir. Metro aynı zamanda hijyenik koşullara uygun satış yapan, kayıtdışına prim vermeyen, çevreye ve insan haklarına saygılı bir şirket olarak da büyümektedir. Ülkemize katkısı büyüktür." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sosyal-İş Sendikası İle Metro Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement