Sony İle Wimbledon'ı Daha Önce Hiç Görmediğiniz Gibi Görmeye Hazır Olun - Son Dakika
Güncel

Sony İle Wimbledon'ı Daha Önce Hiç Görmediğiniz Gibi Görmeye Hazır Olun

Sony İle Wimbledon\'ı Daha Önce Hiç Görmediğiniz Gibi Görmeye Hazır Olun

Sony, Wimbledon Tenis Turnuvası'nın resmi haklarının sahibi asırlık tenis kulübü All England Lawn işbirliği ile dünyaca ünlü Wimbledon Tenis Şampiyonası Finalleri'ni 3 boyuta taşıyor.

29.06.2011 16:58

Sony tarafından, çok sayıda büyük küresel yayıncı ve sinema salonunun, Wimbledon 2011 erkekler yarı final, erkekler final ve bayanlar final maçlarının dünyanın birçok ülke ve bölgesinde üç boyutlu yapımını yayınlayacağı ve ekranlara taşıyacağı bildirildi. Sony, turnuvanın bu sene düzenlenecek 125.'sinin üç boyutlu yapımı amacıyla Mart ayında, Wimbledon Tenis Turnuvası'nın resmi haklarının sahibi olan asırlık tenis kulübü İngiltere Açıkhava Tenis Kulübü (All England Lawn) ile resmi tedarik ortaklığı gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Sony, bu ortaklık ile dünyanın en önemli tenis şampiyonalarına, 3 boyutlu Full HD kalitesinin ayrıcalıklarını getirerek, bugüne kadar eşi görülmemiş bir derinlik ve gerçekçiliğin yanı sıra neşe ve heyecan katmayı hedefliyor.

3 boyutlu TV Yayınları, dünyanın altıdan fazla ülkesinde yayınlanacak

20 Haziran 2011 tarihi itibariyle, Birleşik Krallık, ABD, Almanya, İtalya, Hollanda ve İsveç'te altı televizyon yayıncısı, Sony'nin üç boyutlu Wimbledon yapımının canlı yayınını yapacağını teyit etmiş durumda. Bu sayının altının üzerine çıkması bekleniyor.

Halka açık gösterimler de var

Yine 20 Haziran 2011 tarihi itibariyle, Wimbledon'un Birleşik Krallık, İrlanda, İspanya, İtalya, Norveç, Yunanistan, Türkiye, Portekiz, Belçika, Almanya, Avusturya, ABD, Kanada, Çin, Hong Kong, Endonezya, Brezilya, Şili, Kolombiya, Ekvator, Peru ve Uruguay'ın aralarında bulunduğu toplam 22 ülke ve bölgedeki 170'ten fazla ekranda üç boyutlu olarak halka açık canlı gösterimleri yapılacağı da teyit edildi.

Çeşitli ülke ve bölgelerdeki yayıncı ve sinema salonları ile yürütülen görüşmeler doğrultusunda, yayın ve gösterimlerin gerçekleştirileceği ülke ve sinema salonu sayısının daha da artması bekleniyor.

Sony, online Sinema Salonu Kılavuzu da hazırladı

Canlı 3D gösterimleri sunan sinema salonları ile ilgili en son bilgilere erişimi sağlamak amacıyla Wimbledon 3 Boyutlu Halka Açık Gösterim – Sinema Salonu Kılavuzu http://wimbledon.com/sony * adlı web sitesi de hayata geçirildi:

Tenisseverler 3 boyutlu şampiyona heyecanı yaşayacak

Wimbledon'u nefes kesici 3 boyutlu görüntülerle canlı yayımlayarak, Sony her bir vuruşu daha da büyük detaylar ile sunmayı ve şampiyonalardaki hareket ve atmosferi bugüne kadar hiç olmadığı kadar çok seyirciyle paylaşmayı planlıyor.

Cinebonus Kanyon'da gerçekleşecek özel gösterimin bir parçası olmak isteyen tenisseverler facebook.com/sonyeurasia sayfasından katılım şansı yakalayabilirler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sony İle Wimbledon'ı Daha Önce Hiç Görmediğiniz Gibi Görmeye Hazır Olun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement