Necdet Özel, Casusluk Davası Tutuklusuna Teşekkür Etti - Son Dakika
Güncel

Necdet Özel, Casusluk Davası Tutuklusuna Teşekkür Etti

Necdet Özel, Casusluk Davası Tutuklusuna Teşekkür Etti

Genelkurmay Başkanı Özel, Türk Deniz Görev Grubu'nun "Afrika Seyri"nden dönmesi üzerine yayımladığı mesajda, Koramiral Kösele'ye de teşekkür etti.

30.06.2014 11:32  Güncelleme: 12:17

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Türk Deniz Görev Grubu'nun "Afrika Seyri"ndan büyük başarıyla dönmesi üzerine yayımladığı mesajda, bir zamanlar ünlü "casusluk davasından" tutuklanmış bulunan Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'ye de teşekkür etti.

Orgeneral Özel "Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun Afrika Seyri'ni Tamamlaması Münasebetiyle" Deniz Kuvvetleri mensuplarına hitaben bir mesaj yayımladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Afrika ülkeleri ile mevcut ilişkilerin geliştirilmesine ve yeni ilişkilerin tesis edilmesine katkı sağlamak, ana üsten uzakta uzun süreli harekât kabiliyetini geliştirmek ve dünya denizlerinde sancak ve varlık göstermek maksadıyla aktive edilen Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun, 17 Mart 2014 tarihinde başladığı "Afrika Seyri"ni büyük bir başarı ile tamamlayarak, 102 gün sonra anavatana döndüğünü belirtti. Orgeneral Özel, "Kurulduğu günden bu yana dünyanın çeşitli denizlerinde şanlı bayrağımızı şerefle dalgalandıran donanmamız, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin asli unsurlarından birisi olarak ülkemizin deniz hak ve menfaatlerinin korunmasında kendisine verilen görevleri başarıyla yerine getirmekte, asil milletimizin ve Silahlı Kuvvetlerimizin dünya çapındaki saygınlığına önemli katkılar sağlamaktadır.Türk Denizcilerinin yüzyıllar önce bayrak dalgalandırdığı sularda icra edilen Afrika Seyri, Deniz Kuvvetlerimizin sahip olduğu üstün taktik, teknik ve lojistik seviye ile nitelikli insan gücünün tüm dünyaya gösterilmesini sağlamıştır" dedi.

"CASUSLUK DAVASI" TUTUKLUSUNA TEŞEKKÜR ETTİ

Birçok "ilk"i içerisinde barındıran bu tarihî seyir esnasında, Güney Afrika Cumhuriyeti Deniz Atış Alanı'nda 12-14 Mayıs 2014 tarihlerinde, daha önce denenmemiş ve muharebe şartlarına en yakın senaryolar dâhilinde gerçekleştirilen fiili Güdümlü Mermi ve Top atışlarında tüm hedeflerin imha edilmesi karşısında duyduğu gurur ve mutluluğu ifade etmek istediğini bildiren Genelkurmay Başkanı Özel, şöyle devam etti:

"Bu seyir ile sadece güdümlü mermi atışları icra edilmemiş, çoğunluğu ilk defa olmak üzere 24 farklı ülkede 25 liman ziyaretleri gerçekleştirilmiş, ortak tatbikatlar icra edilmiş, ziyaret edilen ülkelerin devlet ve askeri erkânı ile görüşmeler yapılmış, yeni işbirliği alanları tespit edilmiş ve çeşitli etkinlikler yapılmıştır. Ayrıca, ilk defa ziyaret edilen liman kentlerinde gemilerimizi ziyaret eden ziyaretçiler için bir sevinç ve gurur kaynağı olmuştur.

Dünya üzerinde sayılı donanmaların icra edebileceği, son derece zorlu coğrafyalarda başarıyla tamamlanan Afrika Seyri nedeniyle, gerekli koordineyi sağlayan ve gerekli desteği vererek seyrin olumlu geçmesine ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayan Dış İşleri Bakanlığına, Milli Savunma Bakanlığına, Sağlık Bakanlığına ve TİKA'ya teşekkür ediyorum. Ayrıca, başta Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent BOSTANOĞLU olmak üzere, Donanma Komutanı Koramiral Veysel KÖSELE'yi, Türk Barbaros Deniz Görev Grubunun emeği geçen tüm personelini tebrik ve takdir ediyor, kendilerine bundan sonraki görevlerinde sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum."

KAÇMA İHTİMALİ BULUNMADIĞINDAN 3 GÜN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Orgeneral Özel'in mesajında andığı komutanlardan Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Deniz Kuvvetlerinin üçüncü adamlığı sayılan Kurmay Başkanı olduğu dönemde İzmir'de sürdürülen "casusluk davası"nda mahkeme tarafından tutuklanmış ancak kaçma ihtimali ve şüphesi bulunmadığından üç gün sonra serbest bırakılmıştı. Kösele savcılık tarafından "Gürcistan ile TSK arasında yapılan anlaşmalar, gizli görüşmeler, askeri personele dair fişleme tutanaklarını saklamak ve yabancı güçlere vermekle" suçlanmıştı. Tutuklamanın bir başka açıdan önemi şöyle idi: Veysel Kösele tutuklanır ve mahkûm olursa Deniz Kuvvetleri'nde sadece bir koramiral kalacaktı. İzmir Emniyeti'ne, 2009 yılında e-posta ile gelen bir ihbar üzerine başlatılan soruşturma sonunda açılan dava halen sürüyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Necdet Özel, Casusluk Davası Tutuklusuna Teşekkür Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement