Son Kez Görev Aracına Bindirildi - Son Dakika
Güncel

Son Kez Görev Aracına Bindirildi

Son Kez Görev Aracına Bindirildi

Hayatını kaybeden itfaiye eri Ozan Avşar için İzmir Büşükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda tören düzenlendi

17.04.2011 16:52

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki kapı imalathanesinde çıkan yangın sırasında parkelerin altında kalarak ağır yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden itfaiye eri Ozan Avşar için İzmir Büşükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda tören düzenlendi.

Törene 9 aylık bebeği Eda ile katılan şehit itfaiyecinin eşi Gizem Avşar ile baba Salim Avşar ve anne Aliye Avşar'ı acı gününde, İzmir Valisi Cahit Kıraç, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Oğuz Oyan yalnız bırakmadı. Saygı duruşuyla başlayan törende Aziz Kocaoğlu "3. 5 milyonluk büyükşehirde insanların can ve malını korumak için gittiği görevde Ozan Avşar şehit oldu. Ozan Avşar bilmeli ki kızı, eşi, ailesi bizlere emanettir" dedi. Vali Cahit Kıraç ise, "Ozan Avşar, hayat kutarmaya giderken hayatını kaybeden bir mesleğin mensubu. Sıkıntılı olan insanlara yardım için çabalarken kendi hayatını, ailelerini düşünmüyorlar. İtfayecilerimiz, insanlarınımıza hizmetin bedeli canları olsa da cefakarca çalışıyor. Takdire şayan bir çalışma yürütüyorlar" dedi.

ACILI BABA DA SÖZ ALDI

Konuşmaların ardından Ozan Avşar'ın babası emekli astsubay Salim Avşar da duygulanarak söz aldı. İtfaiyecinin her an hayati tehlikesinin bulunduğunun bilincinde olduğunu söyleyen baba Avşar, oğlunun düzenlenen törenle uğurlanmasına teşekkür etti. Törenin ardından Ozan Avşar'ın, omuzlarda taşınan tabutu, son kez, görev yaptığı merdivenli itfaiye aracına bildirildi. Avşar'ın Balçova Uğur Cami'nde ikindide kılınacak olan cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

İŞYERİNİN RUHSATI YOKMUŞ

Ozan Avşar için düzenlenen törene katılan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, işyerinin ruhsat durumu hakkında açıklama yaptı. İlk incelemelerinde, işyerinin sadece satış için ruhsatının bulundunuğu söyleyen Kürüm, "Ekiplerimizin 10 gün önceki denetimlerine ve elimizdeki evraklara göre, sadece satış ruhsatı bulunan işyeri, arka bölümüyle birleştirildikten sonra depolama ve üretim alanına çevrilmiş. Ruhsatdaki eksiklerin giderilmesi için işyerini uyarmışız. Ancak işyerinin kesin ruhsat bilgileri, bizim belediye henüz iki yıl önce kurulduğu için, Konak Belediyesi arşivinde. Bunu ancak hafta başındaki inceleme sonunda belirleyebiliriz. Ancak elimizdeki bilgilere göre depolama ve üretim ruhsatı yok" dedi. Tören sırasında bazı itfaiye yetkilileri ise, işyerinde kurallara aykırı olarak tadilat yapılıp başka bir işyeriyle birleştirildiğini, ayrıca yasak olmasına rağmen tiner depolandığını ve kapı üretimi yapıldığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son Kez Görev Aracına Bindirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement