Somalili Çocuklar İçin Resim Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Somalili Çocuklar İçin Resim Yaptılar

Somalili Çocuklar İçin Resim Yaptılar

Köln'de yaşayan Mustafa Tiryaki (36), Somalili çocuklara yardım için kampanya başlattı.

28.08.2012 11:00

Köln'de yaşayan Mustafa Tiryaki (36), Somalili çocuklara yardım için kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde 20 ressam ve 40 çocuğun yaptığı 150 resim ile sergi açıldı. Sergiden elde edilecek gelir Somalili hasta çocukların tedavisinde kullanılacak.

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Kahramanmaraşlı Mustafa Tiryaki (36), Somalili çocuklara yardım için, 'Çocuklar ve Ressamlar Somali İçin Boyuyor' adlı bir kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde 20 ressam ve 40 çocuğun yaptığı 150 resim ile Saint Michael Kilisesi'nde bir sergi açıldı. Resimlerin satışından elde edilecek gelir Somalili hasta çocukların tedavisi için Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'ne bağışlanacak. Resimlerin büyük bölümü satılana kadar açık kalacak serginin ilk gününde ilgi yoğun oldu.

PROJEMİ BÜYÜTMEK İSTİYORUM

Aynı etkinliği geçtiğimiz yıl da düzenlediğini belirten kas erimesi hastası Mustafa Tiryaki şunları söyledi:

'Projemi bu yıl daha geniş bir katılımla yapıyorum. Çaresiz çocuklara yardım eli uzatabildiğim için mutluyum. Yaşadığım Friesenplatz Semti'nde herkes benim bu yardım fikrime büyük destek verdi. Özellikle çocuklar kısa zamanda resimler çizerek projeye bağışladılar. Tabii Afrikalı çocuklara, Köln'deki çocukların katkısı ile yardım etmek bu projeyi daha anlamlı kılıyor. Projemi ileride 'Köln Somali İçin Boyuyor' şeklinde daha da genişletmek istiyorum. Bizler burada çok rahat bir yaşam sürerken orada çocukların açlıktan veya basit hastalıklardan ölmesi kabul edilemez bir şey.'

Projeye resim yaparak katkı sunan 13 yaşındaki Helin Çiçek ise, 'Afrika'daki çocuklara yardım etmek istedim. Zor durumdaki kardeşlerimize yardım eli uzatarak iyi bir şey yaptığıma inanıyorum' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Somalili Çocuklar İçin Resim Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement