Soma MYO'nun Zafer Kalkınma Ajansı Proje Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Soma MYO'nun Zafer Kalkınma Ajansı Proje Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Soma MYO\'nun Zafer Kalkınma Ajansı Proje Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Celal Bayar Üniversitesi'nde Soma MYO'nun Zafer Kalkınma Ajansı proje tanıtım toplantısı yapıldı.

21.06.2013 15:37

Tanıtım toplantısına Zafer Kalkınma Ajansı Proje İzleme Değerlendirme Birimi Uzmanı Mustafa Coşkun, Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Koordinatörü Devrim Barış Subaşı, Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ayla Tekin, ELİ Müessese Müdür Yardımcısı Süleyman Altıparmak, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Geventepe İşletme Müdürü Haydar Şahin, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. İş Güvenliği Yetkilisi Mesut Çiftçi, Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. ve Proje Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Fırat Tekin, Prof Dr. Deniz Mamurekli, Öğr. Gör. Erkan Hafızoğlu, Öğr. Gör. Fatih Suvaydan, Yüksekokul Sekreteri İbrahim Alp katıldı.

Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ayla Tekin toplantıda yaptığı konuşmada, "Gelişen teknoloji ve değişen çalışma koşulları, mesleki eğitimlere verilen önemi artırmaktadır. Ülkemiz genelinde önemli bir kömür rezervine sahip olan birçok maden personelinin bulunduğu Soma'da ve TR33 Bölgesinde çalışan personele bağlı risk faktörlerini önlemek amaçlı verilen işbaşı ve mesleki eğitimler; çalışanların insan kaynaklı hatalarının azalması ve iş kazalarının önlenmesi açısından son derece önemlidir. Bu amaçla Bizler CBÜ Soma MYO olarak, 2011 yılından itibaren Soma Kömür İşletmeleri, Asma Ltd Şirketi ve Demir Export çalışanlarına bu eğitimleri vermekteyiz. Bu bağlamda Zafer Kalkınma Ajansı'nın açmış olduğu Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı adı altında iş başı eğitimlerin yaygınlaştırılması konulu proje için "Madencilik Sektöründe çalışanlara verilen işbaşı ve mesleki eğitimlerinin Avrupa birliği standartlarına uyumlaştırılması" isimli bir proje ile başvurduk. İştirakçi Ortakları Ege Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü ve Soma Kömür İşletmeleri olan projemiz, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı. 15 Mayıs 2013 tarihinde genel sekreterlik tarafından sözleşme imzalandı. Bu projenin temel amacı, maden sektöründe çalışan personelin işbaşı, iş güvenliği ve mesleki eğitimlerinin AB atandartlarına ulaştırılarak, eğitim kalitesinin artırılması ve çalışanlara aktarılmasıdır.

Proje kapsamında yapılacak çalışmaları da aktaran Tekin, "Üniversitemiz öğretim elemanlarından 4 ve iştirakçi ortağımız Soma Kömür İşletmelerinden 1 kişi olmak üzere alanında uzman toplam 5 kişi, Avrupa üyesi olan iş kazası oranının düşük olduğu Almanya'ya Temmuz ayı içerisinde gidecek ve burada aynı eğitimi veren kuruluşlar Issa(International Social Security Assocition) Mining ve Alman Kaza Sigortası Genel Müdürlüğünde incelemeler yaparak, 5 günlük eğitim alacaklardır. Bu incelemeler yapıldıktan sonra tarafımızca verilen eğitimlerle karşılaştırılarak program akredite edilecek, Avrupa Birliği atandartlarında yeni bir eğitim programı oluşturulacaktır. Bu eğitim programı, TR33 bölgesinde bulunan Soma maden işletmelerinde çalışanlara kurslar verilerek aktarılacaktır. Bu kurslar, proje desteği ile yüksekokulumuz bünyesinde oluşturulacak eğitim salonunda verilecektir. Ayrıca ülkemizdeki diğer maden işletmelerinde bu eğitimin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Eğitim alan ve bu eğitimlerde başarılı olan 100 kişinin, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından istihdamı sağlanacaktır'' dedi.

ELİ Müessese Müdür Yardımcısı Süleyman Altıparmak ise ilk olarak Ege Linyitleri İşletmesi'nin faaliyetlerini anlattı. Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulu'na ELİ olarak her zaman destek olduklarını belirten Altıparmak, yapılabilecek ne varsa her zaman imkânlarını seferber ettiklerini ifade etti.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. adına konuşan Geventepe İşletme Müdürü Haydar Şahin ile İş Güvenliği Yetkilisi Mesut Çiftçi, çoğunluğu Soma'da olmak üzere Amasya ve Zonguldak'taki sahalarla birlikte 7 binin üzerinde çalışanları olduğunu belirtti. Celal Bayar Üniversitesi ile birlikte bu zamana kadar çok faydalı işlere imza attıklarını belirten firma yetkilileri, üniversite ile işbirliği ile çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Zafer Kalkınma Ajansı(ZEKA) Proje İzleme Değerlendirme Birimi Uzmanı Mustafa Coşkun ise kalkınma ajansının faaliyetlerinden bahsetti. Coşkun, ZEKA'nın Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa illerinde kalkınmayı amaçlamak için kurulan bir kamu kurumu olduğunu belirterek, "Sosyal ve Mali Kalkınma desteklemelerinde toplamda 19 proje, ZEKA tarafından kabul gördü. Bugün de kabul gören projeler arasında yer alan Soma Meslek Yüksekokulu'nun projesinin izleme ve değerlendirmesini yaptık" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Soma MYO'nun Zafer Kalkınma Ajansı Proje Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement