Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Türkiye'nin değişik illerinden gelen TMMOB üyeleri, Soma'da yürüyüş düzenledi.

15.06.2014 16:15

Türkiye'nin değişik illerinden gelen Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, maden faciasını protesto amacıyla Soma'da yürüyüş düzenledi.

Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) Müessese Müdürlüğü önünde bir araya gelen TMMOB üyeleri, ellerinde pankart ve dövizlerle hükümet aleyhine çeşitli sloganlar atarak Cengiz Topel Meydanına doğru yürüyüşe geçti. Soma 5 Yol kavşağında bulunan madenci heykeline gelen grup, heykele karanfil bırakarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Cengiz Topel Meydanı'nda toplanan grup adına TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı basın açıklaması yaptı. Faciaya neden olan sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyleyen Soğancı, "Bugün aralarında 5 maden mühendisi arkadaşımızın da bulunduğu 301 maden emekçisini unutmamak, unutturmamak için buradayız. Soma'da 13 Mayıs günü yaşanan facianın, bu katliamın sebebi, uygulamaya konulan özelleştirme, taşeronlaştırma, rödevans, örgütsüzleştirme, sendikasızlaştırma, köleci çalışma sistemi, kamu madenciliğinin yok edilmesi ve kamu kurumlarında uzun yıllar sonucu elde edilmiş olan madencilik bilgi ve deneyim birikiminin dağıtılması gibi neoliberal politikalardır. Kamusal denetimin de yeterli ve etkin bir biçimde yapılamaması iş cinayetlerinin Soma da olduğu gibi katliama dönüşmesine neden olmuştur. Burada yaşanan kaza değil cinayettir. 301 maden emekçisinin ölümü kader değil katliamdır. Bu katliamın sorumluları hesap vermelidir" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından TMMOB üyeleri tarafından 301 adet siyah balon gökyüzüne bırakıldı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement