Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi" Projesi - New - Son Dakika
Güncel

Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi" Projesi - New

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Programdaki konuşmalardan kesit -Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ile röportaj -Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar ile röportaj NEW - Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Soma Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen "Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi" adlı proje örnek başarı hikayesi oldu.

19.03.2016 03:44

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Programdaki konuşmalardan kesit

- Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ile röportaj

-Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar ile röportaj

NEW - Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Soma Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen "Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi" adlı proje örnek başarı hikayesi oldu.

Proje, Birleşmiş Milletler'in Kadın Statüsü Komisyonu dönem toplantısı kapsamında New York'da düzenlenen "Kırsal Alanda Sürdürülebilir Kalkınma için Kadınların Güçlendirilmesi" konulu panelde tanıtıldı.

Panelde konuşan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Helen Clark, kadınların ekonomik açıdan güçlendirilmesinin, dünya genelinde yoksulluğu azaltacağını ve hayatın her alanına olumlu yansıyacağını dile getirdi.

Dünya genelindeki kadınların yaklaşık yarısının iş yerlerinde çeşitli ihmallere maruz kaldığını ifade eden Clark, kadınların gelişmekte olan ülkelerde erkeklerden günlük ortalama 71 dakika fazla çalıştığını kaydetti.

Clark, dünya çapında tarım istihdamının yüzde 43'ünü oluşturan kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip olması durumunda, dünya toplamındaki gayrisafi yurtiçi hasılanın 2025'e kadar yüzde 26 artabileceğini de sözlerine ekledi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı (CEO) Gökhan Öğüt de hayata geçirelen projenin tüm dünyaya örnek olabileceğini düşündüklerini dile getirdi. Öğüt, "Kadınların ve özellikle kırsal alanlardaki kadınların ekonomik olarak güçlenerek sürdürülebilir kalkınmaya olan etkisini örnek verdiğimiz bu proje kapsamında, kadınlarımızın önce eğitim ardından da bir gelir kaynağı elde edebilecekleri, el işi göz nuru emeklerini ekonomiye döndürdükleri bir modelden bahsediyoruz. Modelin sürdürülebilirliği önemli. On ay gibi kısa bir sürede, bu modelin arkasından 50 Somalı kadının oluşturduğu kooperatif vasıtasıyla onların sürekli gelir elde etmelerine katkıda bulunduk" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Vodafone'un Türkiye'deki kadınlar için bir cep telefonu uygulaması geliştirdiğini belirten Öğüt, şu ana kadar yaklaşık 300 bin kadın tarafından indirilen uygulamanın, acil durum anlarında, tek bir el hareketiyle, kişinin bulunduğu konumu 3 farklı numaraya gönderebildiğini belirtti.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar ise derneğin yaptığı çalışmaları her yıl New York'a gelip tüm dünyayla paylaştığını anlattı.

UNDP'nin sürüdürülebilir kalkınma hedefleri içerisinde kadını güçlendirmek ve cinsiyet eşitsizliğini önlemenin olduğunu kaydeden Oktar, KADİGER'in amacının kadınların toplum içindeki ekonomik, siyasi ve sosyal rollerini güçlendirmek olduğunu söyledi.

Oktar, girişimcilik ruhunun yaratıcılık ve üretime katkı yaparak toplumlara dinamizm getirdiğinin altını çizerek, kadınlarla ilgili projelerde özel sektör, sivil toplum örgütleri ve küresel kuruluşların işbirliği içinde olması gerektiğini kaydetti.

Soma\'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi" Projesi - New
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi' Projesi - New - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement