Soma'da Maden Ocağı İdare Binasında Yangın (3) - Son Dakika
Güncel

Soma'da Maden Ocağı İdare Binasında Yangın (3)

Soma\'da Maden Ocağı İdare Binasında Yangın (3)

Chp'li ÖZEL'DEN AÇIKLAMA CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma'da özel bir maden ocağının koğuş ve lambahane olarak kullanılan bölümünde çıkan yangınla ilgili bilgiler verdi.

15.05.2015 17:25

Chp'li ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma'da özel bir maden ocağının koğuş ve lambahane olarak kullanılan bölümünde çıkan yangınla ilgili bilgiler verdi. Yangının çıkış nedeninin bilinmediğini söyleyen Özel, "Yıldönümünü yeni geçirdiğimiz bu faciadan sonra yüreğimiz ağzımıza geldi. Yanmayan malzemenin yandığı yerde; ekipmanların güvenliği, satışı, kullanımı ve denetimi konusunda soru işaretleri var. Ayrıca soyunma yerlerinin madenlerin bu kadar girişle çıkışlarına yapılmaları da sorgulanmalıdır" dedi.

Yangında can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu, bir kaç kişinin dumandan etkilendiğini kaydeden Özel, "Görüştüğümüz işçiler bilgi vermemeleri konusunda baskı olduğunu, videoların silindirildiğini söyledi. Madenin Sorumlu Müdürü Gökalp Büyükyıldız ve işletmecisi Arif Kurtel'le konuştum. Soyunma giyinme bölümlerinin olduğu yerde yangın çıktığını, çatıda kullanılan panellerin yandığını, yanmaz malzemenin alev aldığını ifade etti" dedi.

Yeni oluşacak. Meclis'in birinci gündem maddelerinden birinin Soma Komisyonu'nun raporunu ele almak olduğunu söyleyen CHP'li Özel, "Çünkü bir dönem bitti raporun kapağı bile açılmadı. CHP olarak bu konuyu yeni Meclis'in gündemine hemen getireceğiz. Bu işi sürekli gündemde tutacağız. Ayrıca, madencilik şurası toplanmalıdır" diye konuştu. - Özel

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soma'da Maden Ocağı İdare Binasında Yangın (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement