Soma'da Kamyon Garajı Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Soma'da Kamyon Garajı Tepkisi

Soma\'da Kamyon Garajı Tepkisi

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, Soma Nakliyeciler Kooperatifi tarafından yaptırılmak istenen kamyon garajı, tepkilere neden oldu.

01.12.2015 00:40

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, Soma Nakliyeciler Kooperatifi tarafından yaptırılmak istenen kamyon garajı, tepkilere neden oldu.

Kamyon garajını istemeyen Zafer Mahallesi ile İstasyon Mahallesi sakinleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirdi. İstasyon Meydanı'nda toplanan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi, "Garaj istemiyoruz", "Garaja Hayır", "Belediyeler halkına hizmet etmek için vardır", "Belediye duy sesimizi", "Sorunumuz garajın yeriyle", "Hayatımız tehlikede", "Yolumuza engel koymayın" yazılı dövizler taşıyarak kamyon garajının yapılacağı Zafer Mahallesi'ndeki arizeye kadar yürüdü. Kalabalık, yol boyunca, "Garaj değil park istiyoruz" sloganı attı. İstasyon Mahallesi Muhtarı İbrahim İlhan ve Zafer Mahallesi Muhtarı Bilal Bayraktar, kamyon garajı yapılmak istenen İstasyon Köprüsü yanındaki alana gelindiğinde ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını İstasyon Mahallesi Muhtarı İbrahim İlhan, okudu.

İlhan, "İstasyon ve Zafer mahalleri olarak mahalemizde kamyon garajı istemiyoruz. Çünkü iki mahallenin araç trafiği buradaki yoldan işlemektedir. Çünkü kamyon gürültüsü ile yaşamak istemiyoruz. Kamyonların çevreye verdiği zararla yaşamak istemiyoruz. Bizim de bir sosyal yaşam alanına ihtiyacımız var ve bu yerin böyle bir maksatla kullanılmasını istiyoruz. Gelişim gösteren il ve ilçelerde bu tür garajlar şehir merkezi dışına yapılmaktadır. Kamyoncu arkadaşlarımızla ve kamyon sahibi yatırımcılarımızla bir sorunumuz yok. Onların yaptıkları işin zorluğunu ve güçlüklerini biliyoruz. Onlarında kıymetli birer insan olduklarını ve en iyisine layık olduklarını düşünüyoruz. Fakat bir zümrenin mutlu olurken başka bir zümrenin üzülmesini de istemiyoruz. Bu bağlamda kamyoncu arkadaşlarımızın da bize destek vermelerini canı gönülden bekliyoruz. Bugün bu sürecin buraya gelmesinde suçlu da aramıyoruz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyor ve sorumluların buna çözüm üretmesini bekliyoruz" dedi. Kalabalık açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soma'da Kamyon Garajı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement