Soma'da Işıklar Maden Ocağında Üretime Başlandı - Son Dakika
Güncel

Soma'da Işıklar Maden Ocağında Üretime Başlandı

Soma Kaymakamı Atçı, Soma Kömürleri AŞ'ye ait kapalı olan Işıklar Maden Ocağında bugün itibarıyla üretime başlandığını, yaklaşık 2 bin işçinin işbaşı yaptığını bildirdi.

09.09.2014 18:32  Güncelleme: 23:03

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Kömürleri AŞ'ye ait kapalı olan Işıklar maden ocağında bugün itibarıyla üretime başlandığını, yaklaşık 2 bin işçinin işbaşı yaptığını bildirdi.

Atçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maden İşleri Genel Müdürlüğü Teknik Heyeti ve iş güvenliği müfettişleri tarafından üretime başlanması yönünde olumlu rapor verilen Soma Kömürleri AŞ'ye ait kapalı durumdaki Işıklar maden ocağında işçilerin iş başı yaptığını belirtti.

Müfettişlerin raporlarının ellerine ulaşmasının ardından dün akşam saatlerinde jandarmaya ve iş yeri yetkililerine gerekli bildirimlerin yapıldığını ifade eden Atçı, ''Firma ile yaptığımız görüşmede hem 3. ayakta hem de 4. ayakta üretim yapılabilecek" dedi.

-"Atabacası da hazır hale getirilecek"

Atçı, Soma Kömürleri AŞ'ye ait kapalı haldeki bir diğer maden ocağı Atabacası'nda da müfettişlerin tespit ettiği eksikliklerin birkaç gün içerisinde tamamlanacağı bilgisini aldıklarını dile getirerek, üretim izni için müfettişlerin yarın itibarıyla yeniden denetlemeye davet edileceğini, olumlu sonuç geldiğinde önümüzdeki hafta içerisinde burada da üretime yönelik faaliyetin başlayabileceğini kaydetti.

Soma\'da Işıklar Maden Ocağında Üretime Başlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'da Işıklar Maden Ocağında Üretime Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement