Şoförler Üzülecek, İşletme Sahipleri Sevinecek - Son Dakika
Güncel

Şoförler Üzülecek, İşletme Sahipleri Sevinecek

Şoförler Üzülecek, İşletme Sahipleri Sevinecek

Türkiye'de özellikle metropol kentlerin en büyük sıkıntılarından birisi olan toplu taşıma ve trafik probleminde arayışlar devam ediyor.

27.02.2013 09:59

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı aldığı bir karar şoför ve işletme sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Yeni uygulama ile artık trafikte kesilen cezaları işletme sahipleri ödemeyecek. Bizzat cezayı alan şoför ödeyecek.

Zabıta Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ve otobüs ile minibüs sahipleriyle şoförlerin yer aldığı "Toplu Taşımada Araç Şoför Kartı Uygulaması" tanıtım seminerinin son gününde katılımcılara ceza puanları anlatıldı.

Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda gerçekleşen seminerin son gününde Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, yeni uygulamanın detaylarını sinevizyon eşliğinde anlattı.

BİZ BU KENTİN SORUMLULUĞUNU TAŞIYORUZ

Toplu taşıma aracı kullanan şoförün 100 ceza puanını doldurması halinde; araç şoför kartına zabıta daire başkanlığınca el konulacağını aktaran Yalım, "Biz burada 1 milyon 700 bin insanın sorumluluğunu taşıyoruz" dedi.

Toplu taşıma aracı kullanan şoförlerin kendi isteklerine göre hareket edemeyeceğini, artık 'Şoför Tanıtım Kartı' olmadan trafiğe çıkamayacaklarını belirten Yalım, "Biz bu kentte yaşayan insanların sorumluluğunun taşıyoruz. Onun için trafikte yapılan bir hatanın ve yanlış tutumun neticesinde vatandaş gideceği bir merci görmek istiyor. Biz de trafik kurallarının ve toplu taşıma aracı kullananlara, bunların araç sahiplerine bir takım kurallar koyduk. Bunu yaparken de kentteki toplu taşıma yetkilileri ve odaları ile istişare ettik" diye konuştu.

Toplu taşıma araç şoför kartını almadan çıkan şoförlerin işletme sahiplerine 300 ile 500 bilet arasında para cezası kesileceğini belirten Yalım, kurallara uymayan şoförlerin süresiz olarak araç kullanmaktan men edileceğini bildirdi.

Toplu taşıma aracını kullanan şoförün ilk 100 ceza puanını doldurduğu zaman 10 gün trafikten men edileceğini anımsatan Yalım, bu şoförün ikinci defa 100 ceza puanını doldurması halinde 20 gün, üçüncü 100 ceza puanında da şoförün 30 gün araçtan men edileceğini ve şoför kartına el konulacağını kaydetti. Ömer Yalım, aynı şoförün 4'cü kez 100 ceza puanı alması halinde araç şoför kartına zabıta daire başkanlığınca el konulacağını ve toplu taşıma aracından süresiz olarak men edileceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şoförler Üzülecek, İşletme Sahipleri Sevinecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement