Sodes'te İmzalar Atıldı - Son Dakika
Güncel

Sodes'te İmzalar Atıldı

Sodes\'te İmzalar Atıldı

SODES kapsamında Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'na sunularak kabul edilen SODES Projeleri imza töreni Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

14.12.2011 17:19

Osmaniye Belediyesi tarafından T.C.Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. İmza töreni öncesinde Osmaniye Belediyesi tarafından DOGAKA'ya sunularak kabul edilen Kültür ve İstihdamın gelişimi için Kadınlar Mesleki Eğitim Atölyesi, Haydi Çocuklar Parka ve Mesleki Eğitim ve Spor Merkezi projelerinin tanıtımları yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara projelerin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Kara DOĞAKA 'ya sunulan projelerin temelinde yoğun göçün kent hayatına verdiği dezavantajların önlenmesinin ve toplumun sosyal katmanları arasındaki bütünleşmenin sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Başkan Kara : "DOGAKA tarafından SODES kapsamında kabul edilen projelerimizden Kültür ve İstihdamın gelişimi için Kadınlar Mesleki Eğitim Atölyesi Projesi bayanlarımıza meslek edindirme kurslarının yanı sıra kadın hakları konusunda da eğitimler verecek. Kadına karşı şiddetin önlenmesi adına projemize büyük önem verdiğimizi belirtmek istiyorum.

Projemiz Alibekirli Mahallesi'nde uygulanacaktır. Diğer iki projemiz ise çocuklarımızı sanal dünyadan kurtarmak, milli ve manevi değerlerimizi ve kent kültürümüzü gelecek nesillere taşımak amaçlarıyla oluşturulmuştur. Projelerimizle çocuklarımıza yeni oyun alanlarının yanı sıra eğitim alabilecekleri kamp alanları da oluşturuyoruz.

Ben buradan projelerimizde emeği olan başta Osmaniye Belediyesi Proje Ofisi'ne, Kültür ve İstihdamın Gelişimi İçin Kadınlar Mesleki Eğitim Atölyesi Projesi dolayısıyla Alibekirli Mahallesi Muhtarlığımıza ve Genel Sekreter Sayın Erdoğan Serdengeçti Beye ve şahsında DOGAKA çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

DOGAKA Genel Sekteri Erdoğan Serdengeçti ise konuşmasında, DOGAKA'nın iki buçuk yıllık geçmişi olmasına rağmen büyük yol kat ettiğini, kalkınma ajansı olarak verdikleri bilgilendirme ve eğitimler sayesinde kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının proje üretme ve uygulama kapasitelerinin geçmiş yıllara oranla büyük artışlar gösterdiğini vurguladı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Hayrettin Aslan da yaptığı konuşmada Osmaniye Belediyesi'nin DOGAKA ile birlikteliğinin SODES dışında doğrudan destek ve teknik destek konularında da etkin bir şekilde sürmekte olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Projelerin imzaları Belediye Başkanı Kadir Kara ve DOGAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti tarafından atıldı.

Törende İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal, kurum il müdürleri ile siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.

Osmaniye Belediyesi'nin SODES Kapsamında kabul edilen projeleri

1-Kültür ve İstihdamın Gelişimi İçin Kadınlar Mesleki Eğitim Atölyesi

Uygulama yeri : Alibekirli Mahallesi

Uygulama kapasitesi: 160 kişi

2-Haydi Çocuklar Parka

Uygulama Yeri : Yeni Mahalle

Uygulama alanı: Belediyemiz tarafından Yeni Mahalle'de düzenlenecek 2000 m2'lik park ve oyun alanı

Uygulama kapasitesi:800 kişi doğrudan, 2000 kişi dolaylı olarak

3-Mesleki Eğitim ve Spor Merkezi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sodes'te İmzalar Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement