Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşlarından Sağduyu Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşlarından Sağduyu Çağrısı

Şanlıurfa\'da Sivil Toplum Kuruluşlarından Sağduyu Çağrısı

Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları, rüşvet operasyonu sonrası yaşanan gelişmeler üzerine toplumun tüm kesimlerine sağduyu çağrısında bulundu.

27.12.2013 16:43  Güncelleme: 16:41

Şanlıurfa'daki bazı sivil toplum kuruluşları, İstanbul merkezli operasyon sonrası yaşanan gelişmeler üzerine toplumun tüm kesimlerine sağduyu çağrısı yaptı.

Aralarında Ortak Payda Derneği, Haliliye Vakfı, İnsani Yardım Platformunun bulunduğu 44 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri Şanlıurfa Ticaret Borsasında (ŞUTB) bir araya geldi.

Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Şanlıurfa Ticaret Merkezi Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Faruk Akbaş, 11 gündür ülke gündemini meşgul eden, Türkiye'nin ekonomisi ve imajına zarar veren bu sürecin sağduyuyla sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Yasama, yürütme ve yargının birbirine saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Akbaş, eldeki güçlerin karşılıklı silah gibi kullanılmamasını istedi.

"Suçu sabit olana kadar herkes masumdur" ilkesinin herkes için eşit uygulanmasını temenni ettiklerini aktaran Akbaş, şunları kaydetti:

"Bu operasyonun ekonomimize vereceği zararlar dikkate alınarak yapılacak açıklamalara azami derecede dikkat edilmeli ve kimse peşinen suçlu ilan edilmemelidir. Ülkenin içinden geçtiği sürecin, uzun yıllar sonra sağlanmış güven ortamının yapılan ve yapılması düşünülen dünya ölçekli projelerin çok önemli olduğunun farkındayız. 11 yıldır mevcut hükumetin ülkemizi gerek yurt içinde gerekse dışında önemli bir aktör durumuna getirdiği unutulmamalıdır. Kimsenin küçük hesaplar peşinde koşarak ülkeye zarar verme hakkının bulunmadığı, yıllarca yan yana yürüyen kardeşlerin düşman olmayacağı, hedefin aynı olduğu, tek hedefin ülkemizin ve milletimizin müreffeh ve aydınlık yarınlara ulaştırması gerektiğine inanıyoruz. Bu süreçte tarafların birbirini daha fazla kırmaması gerektiği inancındayız."

Akbaş, son günlerdeki gelişmelerin çözüm sürecini olumsuz etkilenmemesi gerektiğine işaret ederek, toplumun tüm kesimlerini karşılıklı zeytin dalı uzatmaya davet etti.

Açıklamanın ardından basın toplantısına katılan sivil toplum kuruluşları temsili olarak birbirlerine zeytin dalı verdi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşlarından Sağduyu Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement