Siverek'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Siverek'ten Kısa Kısa

Siverek\'ten Kısa Kısa

Siverek ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında iki günde 450 ünite kan toplandı.

14.03.2017 21:28

Siverek ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında iki günde 450 ünite kan toplandı.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki kan bağışı tırına gelen çok sayıda vatandaş, Kızılay yetkililerin verdiği formları doldurduktan sonra kan bağışında bulundu.

Kızılay Derneği Siverek Şube Başkanı İrfan Tüysüz, yaptığı açıklamada, Siverekli vatandaşların kan bağışına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Kan bağışının önemine değinin Tüysüz, "Siverekliler bağışların en kutsalının kan bağışı olduğunun bilincindedirler. Bir ünite kanın aynı zamanda bir çok canı kurtardıklarını, bu bağışın kutsal bir bağış olduğunu bildikleri için bazen dakikalarca ayakta bekleyip kan bağışında bulunuyorlar. Kan bağış tırı üç gün kalacak. İki günde yaklaşık 450 ünite kan bağışı alındı. Hedef üç günde 600 kan bağışına ulaşmaktır. Vatandaşlarımızın bu insani yaklaşımdan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Bazı vatandaşların kan bağışında bulunacak yakınlarını cep telefonuyla arayıp haber verdiği görüldü.

KOSGEB girişimcilik kursu tamamlandı

Siverek Terziler Odası Başkanlığı ile KOSGEB işbirliğince düzenlenen girişimcilik kursu tamamlandı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programda kursu tamamlayan 30 kişi, sertifikalarını aldı.

Siverek Terziler Odası Başkanı Mehmet Hanifi Ay, yaptığı açıklamada amaçlarının ilçede girişimci sayısını artırmak olduğunu belirtti.

Kursa bayanların daha yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Ay, "Kursu ilk açtığımızda bayanların başvuru sayısı erkekler kadar olduğunu görüce şahsen sevindim. Bu kurslar sayesinde bayanlarımız kendi işlerini kurabilecek. Alacağı hibe desteğiyle diğer bayanlara istihdam olanaklarını sağlayacaklar." dedi.

Okul kütüphanesine kitap desteği

Siverek Kız Anadolu Lisesi'nde kütüphane kurmak amacıyla başlatılan kampanyaya hayırseverler kitap bağışında bulunmaya devam ediyor.

Okul Müdürü Mehmet Emin Bilgen, yaptığı açıklamada, okulda geniş bir kütüphaneye ihtiyaç duyduklarını ve bu nedenle çalışma kampanya başlattıklarını söyledi.

Okulda her gün bir saat okuma etkinliğini düzenlediklerini anlatan Bilgen, şöyle konuştu:

"Okulumuzda günde bir saat okuma etkinliği vardır. Okuma etkinliğinde kaynak bulmak kütüphaneyi geliştirmek amacıyla sosyal medya üzerinden velilerimiz kitap toplama kampanyası başlatmış. Bağışlanan kitapları inceleyip öğrencilerimize uygun olanları kütüphanemize aktarıyoruz. Kampanyaya 200 kitap bağışında bulunan ezacı Hasan İzol'a teşekkür ediyorum. Kitap bağışlamak isteyen vatandaşlarımız kitapları okulumuza teslim edebilirler herksin desteğini bekliyoruz" dedi.

Kitap bağışında bulunan İzol ise, kitap kampanyasını sosyal medya üzerinde öğrendiğini belirterek okula 200 kitap bağışladığını, desteğinin devam edeceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siverek'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement