Sivas'ta 10 Engelliye Tekerlekli Sandalye - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta 10 Engelliye Tekerlekli Sandalye

Sivas\'ta 10 Engelliye Tekerlekli Sandalye

Sivas'taki Hayat Ağacı Derneği, Engelliler Haftası nedeniyle maddi durumu iyi olmayan bedensel engelli 10 kişiye tekerlekli sandalye hediye etti.

13.05.2013 15:32  Güncelleme: 15:46

Sivas Belediyesi bünyesindeki Hayat Ağacı Derneği, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle maddi durumu iyi olmayan bedensel engelli 10 kişiye tekerlekli sandalye hediye etti.

Sivas Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü işbirliğinde Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı içindeki kütük evde bir program düzenledi. Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen programa Sivas Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp, İş-Kur İl Müdürü Nabi Soysal ve kentteki engelli derneklerinin üyeleri ile davetliler katıldı. Programda, 8'i merkezde 2'si ilçede yaşayan bedensel engelli 10 kişiye Belediye Başkanı Ürgüp tarafından tekerlekli sandalye verildi. Daha sonra 72 saatlik 1'inci kademe işaret dili eğitimine katılan 19'u Sivas Belediyesi personelinden oluşan 41 kişiye katılım belgesi verildi. Programının sonunda ise Hayat Ağacı Derneği ve İş-Kur işbirliğinde düzenlenen çağrı merkezi elemanı yetiştirme kursuna katılan 10 kişiden başarılı olan 8'ine sertifika verildi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp programda yaptığı konuşmada, engelli ile engelsizler arasında herhangi bir fark olmadığını belirterek, engelsiz her bireyinde birer engelli adayı olduğunu ifade etti.

Babası Mustafa Şala ile birlikte programa katılarak tekerlekli sandalye alan 8 yaşındaki Furkan Şala ise çok mutlu olduğunu ve artık rahatlıkla gezebileceğini söyledi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta 10 Engelliye Tekerlekli Sandalye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement