Sivas Şehit Ömer Güney Eğitim Gördüğü Lisede Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sivas Şehit Ömer Güney Eğitim Gördüğü Lisede Anıldı

Sivas Şehit Ömer Güney Eğitim Gördüğü Lisede Anıldı

Şehit Ömer Güney eğitim gördüğü lisede anıldıŞırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 24 yaşındaki özel harekat polisi Ömer Güney lise öğrenimini gördüğü Sivas Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programla anıldı.

06.04.2016 14:44

Şehit Ömer Güney eğitim gördüğü lisede anıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 24 yaşındaki özel harekat polisi Ömer Güney lise öğrenimini gördüğü Sivas Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programla anıldı.

4-10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Sivas Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi tarafından 31 Ocak'ta Şırnak'ta şehit düşen Özel Harekat Polisi Şehit Ömer Güney için anma programı düzenlendi. Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen anma programına Sivas Valisi Alim Barut, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Şehit Ömer Güney'in babası Sami Güney ve annesi Sevil Güney, okul idaresi, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programının açılış konuşmasını yapan Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi Müdürü Efendi Arslan 2006-2010 yılları arasında okulda eğitim gören şehidi rahmetle andıklarını belirterek, "Ömer'imiz bu 10 Nisan'da polis gününü kutlayamayacak. Biz onu içimizde yaşatarak ruhumuzda canlandırarak bugün hatırlamayı uygun gördük. Biz öğretmenleri olarak Ömer'imize eğitim öğretim verdik, elimizden geleni yaptık. Fakat Ömer'in bize verdiği dersin çok daha büyük olduğuna inanıyoruz. Ömer'imiz bize çok büyük ders verdi" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy duygulu anlar yaşadığı konuşmasında, "Herkesin ufak tefek parasını, en ufak eşyasını bile feda edemediği bir ortamda canını bizler için feda eden bir şehidimizin aziz hatırasını yad ediyoruz. Sizlerin içinizden çıkan bir Ömer Güney kardeşimiz böyle bir ortamda herşeyini bırakarak, feda ederek, cesaret göstererek polisliği tercih etmiş. Anlamlı bir şekilde ölümü göze alarak vatanı için mücadele etmiş. Burada öğrencimizi yetiştiren başta ailesi olmak üzere öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Şehit Ömer Güney'in babası Sami Güney anma programın da yaptığı konuşmada oğlunun manevi değerlere sahip olmasında Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi öğretmenlerinin büyük emeği olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından özel harekat polisi Şehit Ömer Güney'in hayatını anlatan sinevizyon gösterisi katılımcılara izletildi. Sinevizyon gösterisi sırasında Sivas Valisi Alim Barut'un yanı sıra katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı. Anma programında öğrenciler zaman zaman 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. Program sonunda Şehit Ömer Güney ve terörle mücadele şehit olan tüm asker ve polisler için dua edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Şehit Ömer Güney Eğitim Gördüğü Lisede Anıldı - Son Dakika


Advertisement