SİVAS'IN SU İHTİYACI YILBAŞINDA GİDERİLECEK - Son Dakika
Güncel

SİVAS'IN SU İHTİYACI YILBAŞINDA GİDERİLECEK

SİVAS'ta kent merkezinde şebeke suyu ihtiyacını karşılayan 4 Eylül Barajı'nda suyun azalmasıyla Hafik ilçesindeki Pusat Özen Barajı'ndan takviye için başlatılan isale hattı çalışmalarında sona gelindi.

21.12.2022 11:19  Güncelleme: 11:44

SİVAS'ta kent merkezinde şebeke suyu ihtiyacını karşılayan 4 Eylül Barajı'nda suyun azalmasıyla Hafik ilçesindeki Pusat Özen Barajı'ndan takviye için başlatılan isale hattı çalışmalarında sona gelindi. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 10 gün içerisinde kentin suya kavuşacağını açıkladı.

Kuraklık nedeniyle Sivas'ın içme suyunu karşılayan 4 Eylül Barajı'nda su seviyesi bitme noktasına geldi. Mevcut suyun kent ihtiyacını karşılamaması nedeni ile mahallelerde düzenli kesintiler uygulanmaya başladı. Mevcut 4 Eylül Barajı'na su takviyesi için kent merkezine 54 kilometre uzaklıkta bulunan Hafik ilçesi sınırlarındaki Pusat Özen Barajı'ndan su aktarımı için isale hattı planlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen ve Sivas Belediyesi'nin destek verdiği hattaki çalışmaların ilk etabının yüzde 95'lik kısmı tamamlandı. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin çalışmaları yerinde inceledi.

'ÇALIŞMALAR YILBAŞINDA BİTECEK'

Proje alanında açıklama yapan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "Bu çalışma yaklaşık dört ay önce başlamış, 28 Ağustos itibariyle bu işin ihalesi yapılmıştı. Bu projeyle Pusat Özen Barajı'ndan 4 Eylül Barajımıza derivasyon yöntemiyle içme suyu akıtılması hedeflenmişti. Bugün de yerinde gördük. Memnuniyetle de, arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla işin yüzde 95'lik kısmı tamamlanmış durumda. İnşallah önümüzdeki günlerde yüzde 5'lik kısımda bitirilmiş olacak. Böylece 11 bin 283 metrelik hat döşenmiş durumda ve geriye 250 metrelik bir boru kaldı. Önümüzdeki bir hafta 10 gün içerisinde, en geç yılbaşına kadar da bu çalışmalar bitmiş olacak ve 4 Eylül Barajı'na akıt olacak. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum. Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları sabırdan, anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

'PUSAT BARAJI'INDA 5 YILLIK SU VAR'

Pusat Özen Barajı'nda yeteri kadar su olduğunu belirten Vali Şimşek, "Şu anda 50 milyon metreküp suyumuz halihazırda baraj haznemizde bulunmakta. Bu da 5-6 yıllık suyumuz olduğu anlamına geliyor. Bir sıkıntı gözükmüyor. Barajımızda yeterli suyumuz şu an itibariyle var" diye konuştu.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, "Projenin başladığı günden itibaren tüm Sivas olarak projeyi hep birlikte yakinen izledik. Artık son aşamadayız. İnşallah kalan kısımları da en kısa zamanda tamamlayarak, suyu şebekeye bağlama gayreti içerisindeyiz. Aslında geçmişe doğru çok gitmenin bir anlamı yok. Süreci hep birlikte yaşadık. Ben bu noktada hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Özellikle son bir aydır ciddi manada su kesintilerinden dolayı sıkıntı yaşadıklarının farkındayız. Ama hep söyledik. Biz bu sorunu çözmek için ilk günden itibaren ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte, başta DSİ Genel Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü olmak üzere süreci hassasiyetle takip ettik. Allah'a şükürler olsun. İnşallah en kısa zamanda suyu vererek bu mağduriyeti ortadan kaldıracağız. Bu tip sorunlarla karşılaşmamak için biz bugünden yarının tedbirini alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

SİVAS\'IN SU İHTİYACI YILBAŞINDA GİDERİLECEK
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SİVAS'IN SU İHTİYACI YILBAŞINDA GİDERİLECEK - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Fazıl Atar: Maşallah bir seçimde yüzünü gördük sen barajda su yokmuş bu senin sorunun tebbir alaydın 2023 Haziran gelir bir daha akp oy vermek mi tövbe 0 0 Yanıtla

Advertisement