Şişli'deki Asansör Kazası - Son Dakika
Güncel

Şişli'deki Asansör Kazası

Şişli\'deki Asansör Kazası

MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mart: "İş ekipmanlarının periyodik kontrolleri artırılmalı ve kamusal denetim ivedilikle benimsenmelidir"

09.09.2014 16:55

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMOB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart, Şişli ilçesinde 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin, "İş ekipmanlarının periyodik kontrolleri artırılmalı ve kamusal denetim ivedilikle benimsenmelidir" dedi.

Mart, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi'nde düzenlediği basın toplantısında, asansör kazalarının önüne geçilmesi için bakım ve denetimlerin önemine dikkati çekerek, Ulusal İş Sağlığı Güvenliği Konseyi'nde meslek örgütleri gibi sivil toplum kuruluşlarının da temsil edilmesi gerektiğini söyledi.

Periyodik kontrollerin hayati derecede önemli olduğunu vurgulayan Mart, "İş ekipmanlarının periyodik kontrolleri artırılmalı ve kamusal denetim ivedilikle benimsenmelidir. İş yerlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması yalnızca iş güvenliği uzmanlarının çalışmaları ile sağlanamaz, konunun bilimsel açıdan bütün taraflarının ekip çalışması ile mümkün olur" diye konuştu.

Mart, iş yerlerinde oluşturulan İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları'n da temsiliyetin işçi ağırlıklı hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İş yeri denetimleri daha sık yapılmalı, denetimlerde maden, inşaat, metal sektörlerine ağırlık verilmelidir. Eksikleri bulunan iş yerlerine verilmesi gereken cezalar derhal uygulanmalı, kesinlikle ertelenmemelidir. 'Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik' gereğince, yapı işleri şantiye şeflerinin iş güvenliği uzmanı olması zorunludur ancak bu hüküm 6 yıl sonra 2020 yılında yürürlüğe girecektir. Bu hüküm değiştirilerek, şantiye şeflerinin iş güvenliği uzmanı olması zorunluluğu derhal yürürlüğe konulmalıdır." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şişli'deki Asansör Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement