Şırnak'ta İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Şırnak\'ta İsrail\'in Gazze\'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Peygamber Sevdalıları Vakfı Şırnak Temsilciliği öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Hacı Halit Acar Camisi önünde toplanan katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti. Ellerinde Filistin bayrakları ile İsrail ve ABD karşıtı slogan atan ve tekbir getiren grup, İsrail'in saldırılarının sona ermesini talep etti. Açıklamada, Gazze'nin altyapısının çöktüğü, açlık ve susuzluğun ciddi boyutlara ulaştığı ve kardeşlerin büyük sıkıntılar yaşadığı vurgulandı. Ayrıca, Filistinlilerin yanı sıra tüm Müslümanların istikbali, huzur ve emniyeti için bu mesele hayati öneme sahip olduğu belirtildi.

16.02.2024 15:33  Güncelleme: 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Şırnak Temsilciliği öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Hacı Halit Acar Camisi önünde toplanan katılımcılar, ellerinde Filistin bayrakları ile İsrail ve ABD karşıtı slogan attı, tekbir getirdi.

Grup adına açıklama yapan Hüseyin Çimen, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının sona ermesini istediklerini söyledi.

Çimen, şunları kaydetti:

"Tüm İslam ülkelerinin bu soruna kalıcı bir çözüm için işbirliği yapması ve tüm imkanlarını seferber etmesi artık kaçınılmaz olmuştur. Okullar, hastaneler, camiler ve evler tamamen ya da kısmen yıkılmış durumdadır. Gazze'nin altyapısı tamamen çökmüş, açlık, susuzluk ciddi boyutlara ulaşmıştır. Havaların soğumasıyla birlikte barınacak yer bulamayan ve yakacağı olmayan kardeşlerimiz büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Gazze'nin işgale terk edilmesi yeni katliamların ve yeni sürgünlerin de başlangıcı olacaktır. Sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların istikbali, huzur ve emniyeti için de bu mesele hayati öneme sahip."

Açıklamanın ardından saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement