Şırnak'ta BDP'li Başkanların Gözaltına Alınmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta BDP'li Başkanların Gözaltına Alınmasına Tepki

Şırnak\'ta BDP\'li Başkanların Gözaltına Alınmasına Tepki

Şırnak'ta BDP'li başkanların gözaltına alınmasını protesto için basın açıklaması yapıldı.

23.09.2011 18:28

Şırnak'ta BDP'li başkanların gözaltına alınmasını protesto için basın açıklaması yapıldı. BDP ve bazı sivil toplum örgütlerinin yaptığı basın açıklamasını okuyan DİSK Genel İş Sendikası Bölge Temsilcisi Mahmut Timurtaş, son 5 günde il genelinde başlatılan operasyonlarda 55 kişinin tutuklandığını söyledi.

Timurtaş, "Bu sabah saat 05.00 sularında Şırnak Belediye Başkanımız Ramazan Uysal, Silopi Belediye Başkanımız Emin Tuğurlu, İdil Belediye Başkanımız Resul Sadak ve diğer il ve ilçe yöneticilerinin tutuklanması ile devam eden süreç biz Şırnak Belediye çalışanlarınca kabul edilecek bir durum değildir.

Biz Şırnak Belediyesi çalışanları olarak; bu halka hizmet vermekten başka bir amaçları olmayan bu insanların derhal serbest bırakılıp görevlerinin başına dönmelerini istiyoruz" dedi.

Timurtaş, Kürt sorununda demokratik açılım yapma iddiasında olan hükümetin bu konuda ne kadar ikiyüzlü ve içi boş söylemlerle zaman ve umut tükettiğinin son gözaltı operasyonlar ile ortaya çıktığını ileri sürdü.

Bu durumun Kürtlerin umutlarını tükettiğini, bunun da daha büyük sorunlara yolaçacağını ifade eden Timurtaş, "Özellikle belirtmek istiyoruz ki ne gözaltı ve tutuklamalar ne de inkar ve imha siyaseti bizleri demokratik, barışçıl ve özgürlükçü çözüm taleplerimizden vazgeçiremeyecektir.

Kürt sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklı şiddet sarmalının yaşadığımız coğrafyayı toz dumana çevirdiği bir dönemde, görevleri sadece siyaset kanallarını açma ve hizmet sunumu olan Belediye Başkanlarımızın gözaltına alınmalarını hukuksuz bir uygulama olarak görüyor, gözaltına alınan Belediye başkanlarımızın derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz." dedi.

Basın açıklamasının ardından grup 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta BDP'li Başkanların Gözaltına Alınmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement