Şırnak Cizre'de Sağlık Çalışanının Öldürülmesine Tepki - Son Dakika
Güncel

Şırnak Cizre'de Sağlık Çalışanının Öldürülmesine Tepki

Şırnak Cizre\'de Sağlık Çalışanının Öldürülmesine Tepki

Cizre'de sağlık çalışanının öldürülmesine tepki ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde yaralı bir kadına müdahale ettiği sırada sağlık çalışanı Abdülaziz Yural'ın öldürülmesini Devlet Hastanesi önünde tepki gösterdi, Şırnak Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Leyla Birlik, Alican Önlü ve Ayşe Acar Başaran ile İstanbul Tabip Odası, İnsan Hakları Komisyonu yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri Cizre'de erkek hemşire Abdulaziz Yural'ın öldürülmesine tepki gösterdi.

01.01.2016 15:16

Cizre'de sağlık çalışanının öldürülmesine tepki

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde yaralı bir kadına müdahale ettiği sırada sağlık çalışanı Abdülaziz Yural'ın öldürülmesini Devlet Hastanesi önünde tepki gösterdi,

Şırnak Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Leyla Birlik, Alican Önlü ve Ayşe Acar Başaran ile İstanbul Tabip Odası, İnsan Hakları Komisyonu yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri Cizre'de erkek hemşire Abdulaziz Yural'ın öldürülmesine tepki gösterdi. amu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Gülistan Koçyiğit, ülkenin bir yanı kan ağlarken diğer yandan korku ve kutuplaştırma siyasetiyle toplum duyarsızlaştırmaya çalışıldığını söyledi.

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü ise, "2015 yılını dün morgun önünde uğurladık. 2016 yılına yine morgun önünde giriyoruz. Bu yaşananlar her kes kendi açısından bir anlam, bir mesaj yüklüyor. Mesaj alıyor, mesaj veriyor. Bizde bu halkın özyönetim, direnişini, siyasetini yürütürken, hem de bu halkın ihtiyaç duyduğu örgütlü mücadele alanlarında faaliyet yürüten, halkın yanında olan Aziz arkadaş gibi hedeftir. Onun için Aziz arkadaşın şahadeti nedeniyle ailesine, halkımıza ve mücadele arkadaşlarımızın başı sağ olsun" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Cizre'de Sağlık Çalışanının Öldürülmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement