Sirmen; Halkın Gözünü Reklamla Boyuyorlar - Son Dakika
Güncel

Sirmen; Halkın Gözünü Reklamla Boyuyorlar

Sirmen; Halkın Gözünü Reklamla Boyuyorlar

CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, seçim çalışmalarında ev ziyaretlerini aksatmadan sürdürüyor.

22.02.2014 11:40

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, seçim çalışmalarında ev ziyaretlerini aksatmadan sürdürüyor. Sirmen ziyaretinde, 'Bu belediyenin yıllık 14 trilyon reklam bütçesi var. Halkın gözü boyanıyor. Sabah işe giden akşam eve gelen, oturup yandaş kanalları izleyen bir toplum yaratmaya çalışıyorlar.' dedi.

CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, önceki akşam Kadıköy Mahallesi Aktürk Sokak sakinlerinden Cemile-Sabri Soydan, Alikahya Fatih Mahallesi Kemal Sunal Caddesi sakinlerinden Fatma- Ali Evren ve Yahya Kaptan Çözüm Sokak sakinlerinden Hikmet-Salih Şenses ailelerinin evlerine konuk oldu. Mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinleyen Sirmen, projelerinden de bahsetti. Gittiği her evde büyük bir sevgi seli ile karşılaşan Sirmen'e ev ziyaretlerinde Belediye Meclis üyesi adayı Bozkurt Uslu, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Zerrin Özen, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aliye Hale Meriç ve bazı partililerde eşlik etti.

AMAÇLARI YANDAŞ KANAL İZLEYEN TOPLUM YARATMAK

Sirmen ziyaretinde bu yönetimin reklama çok fazla bütçe ayırdığını bu reklamla halkın gözünü boyadığına değinerek, 'Bu yönetimin müthiş bir reklam kampanyası yaptığını dile getiren Sirmen, 'Bu belediyenin yıllık 14 trilyon reklam bütçesi var. Halkın gözü boyanıyor. Sabah işe giden akşam eve gelen, oturup yandaş kanalları izleyen bir toplum yaratmaya çalışıyorlar. Son 6 ayda cebinizdeki 100 liranın 40 lirası uçup gitti. Kime bunun farkında değil. Çünkü bu reklamlarla insanları uyutuyorlar.' dedi. İnsanların artık uyanması gerektiğini söyleyen Sirmen, ' Kötüye gidiyoruz. 30 Mart artık her şeyden önemli hale geldi. 17 Aralığı sahiplenenler var ama hazmedemeyenlerde var. Ne kadar paralel devlet deseler de her şey delilleri ile ortada. Bu olanlar her geçen gün insanları etkileyecek. Vicdan ağır basacak' diye konuştu. 10 yılda ulaşım sorunu için bir şey yapmadılar diyen Sirmen,'Şimdi utanmadan bir de isim babası arıyorlar.' dedi.

TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIK; SİRMEN

Mahalleliler Sirmen'e bu dönemde tünelin ucunda bir ışık gördük diyerek, 'Sefa Sirmen'i İzmit'te tanımayan yok. Sizi biz dürüst, insanı ülkesini seven, halkına inen birisi olarak gördük. Yaptıklarınızı kimse unutamaz. Hala sizin yaptıklarınızın bereketini görüyoruz' dediler. Sirmen'den tek istediklerinin bu seçimlerde sandıklarınıza sahip çıkması olduğunu söylerek 'Önceki seçimlerde olduğu gibi kazanılan seçimi sandıkta kaybetmeyin.' diyerek sandık görevlilerinin çok dikkatli olmasını istediler. Yahya Kaptan sakinleri ise, buradan oy alamayacaklarını bildikleri için yıllardır, Yahya Kaptan'a hizmet yapılmadığından dert yandı. Sirmen'e spor konusunda hassasiyetinizi biliyoruz diyen Yahyakaptanlılar, 'Sporcularımız çok ama tesisimiz yok. Bu gençlerimize sahip çıkın' diyerek Sirmen'den destek istediler.

PARASIZ DÜNYALARI KURDUK

Sirmen gittiği her yerde ilk olarak vatandaşın sorunlarını dinledi. Ardından konuşan Sirmen, 'Paranla rezil de olursun, parasız Dünya'ları da kurarsın. Bu yönetimin parası var ama hizmetleri yok. Yaptıkları çiçek böceklerle rezil oluyorlar. Oysa biz parasız Dünya'lar kurduk.' dedi. Yahya Kaptan'a çok güzel projeleri olduğunu belirten Sirmen, 28 Şubat'ta Yahya Kaptan da saat 17.30 da yapacakları seçim bürosunun açılış törenine herkesi davet etti. 1989 yılına kadar İzmit'te benim adımdan başka Sefa yoktu diyen Sirmen, 'insanlarımız bana o kadar güvenip inanmış ki, 89'dan sonra İzmit'te yüzlerce Sefa adı var.' dedi.

SİRMEN'E ŞİİR YAZDI

1999 yılında Sefa Sirmen sayesinde cüzi ücretle ev sahibi olduğunu söyleyen emekli öğretmen Semahat Polat Sirmen'e olan minnetini ifade etmek için yazdığı şiiri okudu. Şiiri okurken oldukça heyecanlanan Polat, Sefa bey için yapabileceğim tek şey buydu. Umarım beğenmiştir dedi. Polat'ın Sirmen'e yazdığı şiir…

Sefa beye
İzmit'ine hey hey dedi elleri
Halkına selam dedi
Akarca'ya kondurdu sıra sıra evleri
Evsizlerin güldü yüzleri
Yolu açık olsun dert görmesin elleri
Sirmen ile güldü İzmitlinin yüzleri
İzmit'ine hey hey dedi elleri
Dağa taşa selam hizmete devam dedi
Çalışmaya varım dedi
Ağaran saçlarında rüzgarlar
Cumhuriyet türküsünü söyledi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sirmen; Halkın Gözünü Reklamla Boyuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement