Şirket Çalışanları İçin Kurulan Tiyatro, Şehir Şehir Geziyor - Son Dakika
Güncel

Şirket Çalışanları İçin Kurulan Tiyatro, Şehir Şehir Geziyor

Şirket Çalışanları İçin Kurulan Tiyatro, Şehir Şehir Geziyor

İstanbul'da bir şirket bünyesinde, "çalışana, çalışanla ulaşmak" felsefesiyle, motivasyonu ve iletişimi arttırmak için kurulan tiyatro kulübü, davet üzerine farklı şehirlerdeki şirket çalışanları ve yöneticiler için de oyunlar sahneliyor "Gergedan Tiyatro Kulübü"nün amatör oyuncularının sergilediği oyunda, o kentin bazı şirketlerinin çalışanları da rol alabiliyor.

02.02.2014 11:10

SALİH BARAN - İstanbul'da bir şirket bünyesinde, "çalışana, çalışanla ulaşmak" felsefesiyle kurulan tiyatro kulübü, davet üzerine farklı şehirlerdeki şirket çalışanları ve yöneticiler için de oyunlar sahneliyor.

İthalat ve ihracat yapan bir şirketin, çalışanlarının stresini azaltmak, motivasyonunu arttırmak ve iletişimi güçlendirmek için 3 yıl önce kurulan "Gergedan Tiyatro Kulübü", şirketin değişik konumlardaki çalışanlarını bir araya getirdi.

Türkiye'nin birçok büyük şirketi tarafından örnek alınan bir iletişim aracı haline dönüşen tiyatro kulübü, davet edilmesi halinde turnelere çıkıyor. Gittiği şehirlerdeki şirketlerin çalışanları ve yöneticilerine de tiyatro sahnesinde rol alma fırsatı sunan kulüp, şimdilerde, "7 Kocalı Hürmüz" adlı oyunu sahneliyor.

"İş verimini de artırıyor"

Oyunun yönetmeni Ayten Soykök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç yıl önce başladıkları projenin kısa sürede büyüdüğünü söyledi.

Türkiye'nin pek çok şirketinin kendileriyle iletişime geçerek, bünyelerinde böyle bir sanat etkinliği istediğini belirten Soykök, "Farklı şehirlerdeki şirketlerden davetler alıyoruz. Biz oyunu onlara sahnelerken, o şirketlerin çalışanlarını da bünyemize katarak, yeteneklerini mesai arkadaşlarına ve yöneticilerine sunmalarına imkan sunuyoruz" dedi.

Edirne'de sergilenen oyunda rol alan, bir holdingin kentteki şirketinin insan kaynakları müdürü Vedat Okuş ise projenin kendilerine çok şey kattığını belirtti.

Oyunda "Hürmüz" rolünü canlandıran holdingin halkla ilişkiler sorumlusu Burcu Uysal da çalışana sanatla ulaşılan bir çalışmada yer almanın kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

Uysal, bir anlamda patronların, motivasyonunu yüksek tutmak ve mutlu görmek istedikleri çalışanlarına tiyatroyla ulaştığını kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şirket Çalışanları İçin Kurulan Tiyatro, Şehir Şehir Geziyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement