Sırbistan'ın Sembolü Ada Köprüsü Görkemli Bir Törenle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Sırbistan'ın Sembolü Ada Köprüsü Görkemli Bir Törenle Açıldı

Sırbistan\'ın Sembolü Ada Köprüsü Görkemli Bir Törenle Açıldı

Sırbistan'ın sembolü ada köprüsü 40 bin kişinin katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı.

03.01.2012 19:59

Sırbistan'ın sembolü ada köprüsü 40 bin kişinin katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Miloseviç rejimini düşürmek ve Kosova'daki savaşı durdurmak amacıyla 1999 yılında NATO güçlerinin düzenlediği 72 gün süren bombardıman sırasında eski ve yeni Belgrat'ı birbirine bağlıyan Sava Nehri üzerindeki köprü tamamıyla yıkılmıştı. Köprünün yıkılmasıyla eski Belgrat'tan yeni Belgrat'a geçmek için yan köprüler kullandı. Trafikte büyük zorlular yaşandı. 2008 yılında Dünya Bankası tarafından verilen kredi ile Ada Köprüsünün inşasına başlanıldı. 3 yıl süren Ada Köprüsünün inşası tamamlanarak 2 Ocak 2012 tarihinde hizmete açıldı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Sava Nehri üzerine yaptırılan 1 kilometre uzunluğundaki, 6 şeritli Ada Köprüsünün açılışına Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, Belgrad Büyükşehir Belediye Başkanı Dragan Cilas, Belediye Meclis Başkanı Aleksandar Antiç ve 40 bine yakın kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Tadiç ve diğer yetkililer, açılışını yaptıkları köprünün üzerinden yaya olarak karşı tarafa geçti. Etkinlikler kapsamında ışık ve havai fişek gösterisi yapıldı. Tadiç, böylesi bir eseri Belgrad halkına kazandırdıkları için sevinçli olduklarını söyledi.

Belgrat'ın yeni simgesi konumunda olan 969 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde 6 şeritli olan köprüde, metro, yayalar ve bisikletliler için de ayrı yollar bulunuyor. Köprünün açılmasıyla yaklaşık 2 milyon nüfuslu Belgrat'ta trafik önemli ölçüde rahatlayacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırbistan'ın Sembolü Ada Köprüsü Görkemli Bir Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement