Sırbistan'da Pazar Günü Seçimler Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Sırbistan'da Pazar Günü Seçimler Yapılacak

Sırbistan\'da Pazar Günü Seçimler Yapılacak

Balkanlar'ın kilit ülkesi olarak gösterilen Sırbistan'da 6 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı, parlamento ve yerel seçimler yapılacak.

04.05.2012 11:37

Balkanlar'ın kilit ülkesi olarak gösterilen Sırbistan'da 6 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı, parlamento ve yerel seçimler yapılacak. Oy hakkına sahip 7 milyon Sırp vatandaşı, cumhurbaşkanını, 250 kişiden oluşan parlamento üyelerini ve 3 bin 600 belediye başkanını seçmek için sandık başına gidecek.

Bölgenin barışı ve istikrarı için büyük önem arz eden seçimlerde, AB yanlısı Boris Tadiç ile radikal Sırp milliyetçisi partiler arasında büyük rekabet yaşanacak.

Balkanlar'da yaşayan Ortodoksların milli bayramına gelen 6 Mayıs'ta yapılacak seçimler, Sırbistan'ın yanı sıra adeta bölgenin de kaderini etkileyecek olması bakımından büyük önem arz ediyor. Özellikle ekonomik krizin etkili olduğu, işsizliğin yüzde 30'lara çıktığı Sırbistan'da, 'AB yanlıları' ile 'radikal Sırp milliyetçisi' partiler arasında büyük rekabet yaşanıyor.

SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN 12 ADAY YARIŞACAK

Cumhurbaşkanlığı yarışına bir süre önce görevinden istifa eden eski Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in yanı sıra eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçları için Lahey'de kurulan mahkemece savaş suçundan yargılanan Voyislav Şeşely'in eşi Yadranka Şeşely, Sırp Radikal Partisi'nden Tomislav Nikoliç, savaş suçlusu Mioleşevin yerine gelen Sosyalist Partisi başkanı İvica Daçiç, Sırbistan İslam Birliği'nin (IZUS) Başmüftüsü Muamer Zukorliç'in de dahil olduğu 12 aday katılacak.

15 PARTİDEN 25O MİLLETVEKİLİ PARLAMENTOYA SEÇİLECEK

Seçmenler, Cumhurbaşkanlığı için aday olan 12 kişinin yanı sıra Sırbistan Meclisi'nde bulunan 250 milletvekili koltuğu için yarışan 15 parti aday listesinin arasında tercih yapacak.

3 BİN 6OO BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLECEK

Sırbistan'da seçmenler 3 bin 600 belediye başkanı içinde Pazar günü oylarını kullanacak.

SIRBİSTAN'DAKİ SEÇİMLER KOSOVA'DA TANSİYONU YÜKSELTİ

Sırbistan'daki seçimler Kosova'da tansiyonu yükseltti. Kosova'nın Kuzeyinde Sırplar tüm çağrılara karşın Pazar günü seçimleri düzenlemek istiyor. Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Kosova Hükümeti, Kosova'da Sırbistan seçimlerinin yapılmasını müsaade etmeyeceğini bir kez daha Kosova Parlamentosu'nda dile getirdi.

6 Mayıs Pazar günü Kosova'nın kuzeyinde yapılacak Sırbistan seçimleri nedeniyle meydana gelebilecek olaylara karşı Barış Gücü (KFOR) ve Kosova özel polis birlikleri hazır durumda bulunuyor.

(SS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırbistan'da Pazar Günü Seçimler Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement