Sırbistan'da Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Güncel

Sırbistan'da Genel Seçimlere Doğru

Sırbistan\'da Genel Seçimlere Doğru

Sırbistan'daki Boşnak nüfusu temsil eden partilerden Sancak Demokratik Eylem Partisi, 16 Marttaki genel seçimlere tek başına katılacak.

11.02.2014 15:20

Sırbistan'da yaşayan Boşnak nüfusu temsil eden partilerden Sancak Demokratik Eylem Partisi, 16 Mart'ta yapılacak genel seçimlere tek başına katılacak.

Sancak Demokratik Eylem Partisi Genel Başkanı Suleyman Uglyanin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partisinin 16 Mart'ta yapılacak genel seçimlere tek başına katılacağını ifade edrek, eski Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ile koalisyon oluşturacakları yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Uglyanin, 23 yıllık siyasi hayatında her zaman Boşnaklar'ın çıkarlarını koruduğunu ve Boşnak ulusunu temsil ettiğini vurgulayarak, partisinin en önemli ilkelerinden birinin hukuki güvenlik ve Avrupa geleceği için çalışmak olduğunu kaydetti.

Sırbistan'da yaşayan Boşnaklar'ın durumunun yeterince iyi olmadığını belirterek, bu nedenle tüm Boşnak partilerini tek blok altında toplayarak, Boşnak seçmenlerin oylarının dağılmasının önüne geçmek istediklerini dile getirdi.

Uglyanin, partisinin verdiği tüm vaatleri yerine getirdiğini ve getirmeye devam ettiğini söyleyerek, "Biz, Sancak'ta yaşayan vatandaşların daha iyi yaşam koşullarına sahip olmaları için çabalıyoruz" dedi.

Sırbistan'daki diğer bazı Boşnak partilerin, ülkedeki büyük Sırp partilerle ittifak yaparak seçimlere katılacağına işaret ederek, bu girişimlerin Boşnak oylarını böldüğünü ve Boşnaklar'ın hak ve çıkarlarının korunması şansını da azalttığını savundu.

Uglyanin, seçimlerin ardından, Sırbistan parlamentosunda, "Boşnak Meclis Grubu" kurmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi. - Sırbistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan'da Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement