Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç'in Kosova Ziyaretini Protestoya Polis Müdahale Etti - Son Dakika
Güncel

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç'in Kosova Ziyaretini Protestoya Polis Müdahale Etti

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç\'in Kosova Ziyaretini Protestoya Polis Müdahale Etti

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in Ortodoks Noel'i vesilesiyle bu yıl da tekrar Kosova'ya gelmesi Kosova'da büyük gerginliğin yaşanmasına neden oldu.

06.01.2012 18:00

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in Ortodoks Noel'i vesilesiyle bu yıl da tekrar Kosova'ya gelmesi Kosova'da büyük gerginliğin yaşanmasına neden oldu. Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ve eşliğindeki heyetin Kosova'ya girmesini engellemek amacıyla Merdare sınır kapısında eylem düzenlemek isteyen Vetvendosye hareketi Kosova polisinin engeline takıldı. Meydana gelen arbedede Vetvendosye'nin 13 üyesi yaralandı, 7 üyesi ise tutuklandı.

Deçan ve İpek kentlerinde ise Boris Tadiç'e yönelik büyük protestolar düzenleniyor. Manastırın bulunduğu Deçan kentinde yüzlerce vatandaş, Boris Tadiç'ten önce gelen heyet otobüslerine saldırı düzenledi. Otobüslerin üzerine U ÇK yazdılar. EULEX ve KFOR birlikleri ise alarm durumunda.

Boris Tadiç ve eşliğindeki heyet bu akşam ve yarın Deçan manastırlarda düzenlenecek ayinlere katılacak. Tadiç'in 7 Ocak Cumartesi günü Deçan manastırında Ortodoks Noel'i vesilesiyle düzenlenecek olan ayine katılacağını belirttildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç'in Kosova Ziyaretini Protestoya Polis Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement